Η τεχνικοτακτική ανάλυση στην καλαθοσφαίριση

Η τεχνικοτακτική ανάλυση στην καλαθοσφαίριση

Γιάννης Γράψας

25,00

20,0030,00

Επιλέξτε από το πεδίο Τύπος βιβλίου αν θέλετε να αγοράσετε το έντυπο βιβλίο, το ebook ή και τα 2 μαζί. Για να διαβάσετε το ebook πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή BOOKS FOR SPORTS από το Google Play Store ή το Apple App Store.  Λεπτομέρειες και links θα βρείτε εδώ.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

👉 Το βιβλίο παραθέτει μία πλήρης ανάλυση της μεθοδολογίας της τεχνικοτακτικής ανάλυσης στην καλαθοσφαίριση.
👉 Το βιβλίο περιέχει επίσης μία πλούσια συλλογή από προσχεδιασμένες επιθέσεις (plays) στο μισό γήπεδο.

Η καλαθοσφαίριση έχει υποστεί πολλές αλλαγές τα τελευταία είκοσι έως τριάντα χρόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά στην τεχνική ανάλυση και προετοιμασία στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αντιπάλων. Σήμερα η επιστήμη έχει διεισδύσει σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος, κάνοντάς το πολύ πιο απαιτητικό τόσο για τους παίκτες όσο και για τους προπονητές. Η απλή μορφή ως πληροφορία της στατιστικής ανάλυσης και της ανάλυσης των παιχνιδιών μέσω βιντεοανάλυσης εξελίχθηκαν κυρίως μέσω της τεχνολογίας πληροφοριών σε μεγάλο βαθμό, ειδικά την τελευταία δεκαετία. Σήμερα, σε ορισμένες περιπτώσεις και ιδιαίτερα σε ομάδες υψηλού επιπέδου οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι περισσότερες απ’ ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Περισσότερα παιχνίδια σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες. Αρκετές ομάδες είναι υποχρεωμένες πολλές φορές να ταξιδεύουν από αγώνα σε αγώνα χωρίς προπόνηση και είναι πλέον απαραίτητη η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση τεχνικών και άλλων χαρακτηριστικών, η οποία παρέχεται πλέον στους τεχνικούς των ομάδων με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η στελέχωση των ομάδων με εξειδικευμένο προσωπικό και η συνεχής ενημέρωση των προπονητών για τη χρήση νέων μεθόδων και μοντέλων τεχνικοτακτικής ανάλυσης δημιουργούν προϋποθέσεις καλύτερης οργάνωσης της προπόνησης, κατάλληλης αξιολόγησης και χρησιμοποίησης των παικτών και καλύτερης στρατηγικής παιχνιδιού με στόχο την επίτευξη της νίκης. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια υποστήριξης των συναδέλφων προπονητών και όχι μόνο. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους συναδέλφους της ειδικότητας των ΣΕΦΑΑ, καθώς και σε συναδέλφους – συνεργάτες προπονητές, που έχουν μοιραστεί μαζί μου γνώσεις, πληροφορίες και τον χρόνο τους τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Έχουν συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία πολλών μοντέλων και τεχνικών ανάλυσης που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2022
ISBN 9786185649050
Σελίδες 200
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη