Προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες κλασικού αθλητισμού

Προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες κλασικού αθλητισμού

για τις κατηγορίες Κ12, Κ10, Κ8 με εφαρμογή του Kids’ Athletics

Αποστόλης Αποστολόπουλος, Βασίλειος Μπαρκούκης, Βασιλική Μάνου, Γιάννης Κοντονάσιος, Δημήτρης Ορφανόπουλος, Δημήτρης Χαλβατζάρας, Μάρκος Καλούδης, Παύλος Σισμανίδης, Σπύρος Κέλλης, Στέφανος Ματάκης, Χάρης Βαρυτιμίδης, Χρήστος Κατσίκας, Χρήστος Χατζηβασιλείου

22,50

Ο ΣΕΓΑΣ με τη συγγραφή του βιβλίου αυτού υλοποιεί το πρώτο στάδιο εφαρμογής του ενιαίου προπονητικού – αγωνιστικού σχεδιασμού στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Ο ΣΕΓΑΣ με τη συγγραφή του βιβλίου αυτού υλοποιεί το πρώτο στάδιο εφαρμογής του ενιαίου προπονητικού – αγωνιστικού σχεδιασμού στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Το βιβλίο έχει ως βάση τις εκδόσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού (WA) που αφορούν στο πρόγραμμα του Kids’ Athletics. Επειδή απευθύνεται κυρίως σε νέους προπονητές θεωρήθηκε σκόπιμο από τη συγγραφική ομάδα να προστεθούν επιπλέον πληροφορίες σχετικές με την ανάπτυξη στρατηγικών για αποτελεσματικότερη προπόνηση στην παιδική ηλικία. Επιπλέον, προστέθηκε ικανός αριθμός νέων εκπαιδευτικών καρτών και αγωνιστικών δραστηριοτήτων, τα περισσότερα των οποίων προέρχονται από την ελληνική παράδοση. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική πραγματικότητα, δίνονται πρόσθετες οργανωτικές οδηγίες για τη διεξαγωγή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Το βιβλίο αποτελείται από τρία κεφάλαια:

  • Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η δυνατότητα δημιουργίας προπονητικής φιλοσοφίας και ο αντίστοιχος κώδικας δεοντολογίας κατά την προπόνηση στην παιδική ηλικία.
  • Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικές κάρτες της IAAF (110) και οι νέες (50) που αφορούν στα παιδαγωγικά-παραδοσιακά παιχνίδια.
  • Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι αγωνιστικές δραστηριότητες και δίνονται οργανωτικές οδηγίες για τη διεξαγωγή τους στις κατηγορίες Κ12, Κ10 και Κ8.
  • Στο παράρτημα του βιβλίου δίνονται έντυπα/πινάκια διεξαγωγής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Ο ΣΕΓΑΣ με την έκδοση αυτή στοχεύει στην υποστήριξη των προπονητών που εργάζονται στη βάση της αθλητικής πυραμίδας. Παράλληλα η έκδοση αυτή αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους καθηγητές Φ.Α. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και για τους προπονητές άλλων αθλημάτων που δραστηριοποιούνται σε τμήματα υποδομής.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2020
Επιμέλεια Βασιλική Μάνου
ISBN 978-618-5316-70-9
Σελίδες 288
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη