Κλασικός αθλητισμός

Κλασικός αθλητισμός

Τεχνική, Διδακτική, Προπονητική αναπτυξιακών ηλικιών

Βασιλική Μάνου, Γιάννης Κοντονάσιος, Δημήτριος Σούλας, Θεόφιλος Πυλιανίδης, Πλούταρχος Σαρασλανίδης, Σπύρος Κέλλης

45,00

40,0050,00

Επιλέξτε από το πεδίο Τύπος βιβλίου αν θέλετε να αγοράσετε το έντυπο βιβλίο, το ebook ή και τα 2 μαζί. Για να διαβάσετε το ebook πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή BOOKS FOR SPORTS από το Google Play Store ή το Apple App Store.  Λεπτομέρειες και links θα βρείτε εδώ.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Ο κλασικός αθλητισμός στη χώρα μας συγκαταλέγεται στα παραδοσιακότερα και στα πλέον διαδεδομένα αθλήματα. Τα τελευταία χρόνια, αν και παρατηρείται αύξηση στην προσέλευση των παιδιών στα τμήματα υποδομής των σωματείων (στη χώρα μας), η προσέλευση, ιδίως στα αγόρια, δεν είναι αντίστοιχη άλλων δημοφιλών αθλημάτων. Στην κατεύθυνση αυτή, για να γίνει ελκυστικότερο το άθλημα για τα παιδιά, προτείνονται σε διεθνές επίπεδο διάφορα μέτρα, με κυρίαρχο την εφαρμογή νέων τρόπων και περιεχομένων διδασκαλίας και προπόνησης, με χαρακτηριστικότερο την ενίσχυση του παιγνιώδους τρόπου διδασκαλίας και τη μεγαλύτερη χρήση παιχνιδιών στο σχολείο και στο σωματείο.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, αναγνωρίζοντας την παραπάνω αναγκαιότητα, έδωσαν μεγάλη έμφαση στον παιγνιώδη τρόπο διδασκαλίας, δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα περιεχόμενα και μέσα παιγνιώδους χαρακτήρα.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά στην τεχνική ανάλυση των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού, το δεύτερο αναφέρεται στην εφαρμογή του κλασικού αθλητισμού στο μάθημα της φυσικής αγωγής στο δημοτικό και στο γυμνάσιο σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, το τρίτο αφορά στον αγωνιστικό αθλητισμό και συγκεκριμένα σε αθλητές του εισαγωγικού και του βασικού σταδίου προπόνησης και το τέταρτο μέρος αναφέρεται στους κανονισμούς διεξαγωγής των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού.

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από:

  • τις 87 εικόνες που συνοδεύουν τις τεχνικές των αγωνισμάτων,
  • τις 357 ασκήσεις με τα 700 περίπου σκίτσα,
  • τα 95 παιχνίδια με αντίστοιχα σκίτσα,
  • τους 189 πίνακες με τις φάσεις, τα κριτήρια αξιολόγησης και τα πιο βασικά λάθη της τεχνικής των αγωνισμάτων
  • τις 27 υποδειγματικές ημερήσιες γυμνάσεις για το σχολείο και τις 30 προπονητικές μονάδες για τον σωματειακό αθλητισμό.

Απευθύνεται στους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ στην κατεύθυνση της θεωρητικής και της πρακτικής προσέγγισης των αντικειμένων του κλασικού αθλητισμού, στους Κ.Φ.Α που δεν έχουν ειδικευτεί στον κλασικό αθλητισμό και πρέπει να τον διδάξουν στο σχολείο, καθώς και στους προπονητές των σωματείων που ασχολούνται στα τμήματα υποδομής.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2020
Επιμέλεια Βασιλική Μάνου
ISBN 978-618-5316-69-3
Σελίδες 692
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη