Η τακτική του Jurgen Klopp κατά τη φάση της άμυνας και της επίθεσης (2 βιβλία προσφορά)

Η τακτική του Jurgen Klopp κατά τη φάση της άμυνας και της επίθεσης (2 βιβλία προσφορά)

Αθανάσιος Τερζής

45,00

40,0055,00

Επιλέξτε από το πεδίο Τύπος βιβλίου αν θέλετε να αγοράσετε το έντυπο βιβλίο, το ebook ή και τα 2 μαζί. Για να διαβάσετε το ebook πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή BOOKS FOR SPORTS από το Google Play Store ή το Apple App Store. Λεπτομέρειες και links θα βρείτε εδώ.

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Βιβλίο άμυνας

Η τακτική του Jurgen Klopp κατά τη φάση της άμυναςΗ Borussia Dortmund του Jurgen Klopp ήταν μία πολύ επιτυχημένη ομάδα που έδινε έμφαση στο pressing με υψηλό ρυθμό, εμποδίζοντας παράλληλα τις διεισδυτικές των αντιπάλων, ενώ ήταν έτοιμη να προχωρήσει στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα κατά τη φάση της επίθεσης. Ο Jurgen Klopp οδήγησε την Borussia σε δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, ένα κύπελλο και έναν τελικό Champions League το 2013.

Η Borussia χρησιμοποιούσε έναν μεικτό τρόπο αμυντικής λειτουργίας. Οι παίκτες είτε εφάρμοζαν επιθετικό pressing ψηλά στο γήπεδο είτε περίμεναν τον αντίπαλο στο μεσαίο 1/3. Ο Klopp δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει και τους δύο αυτούς τρόπους αμυντικής λειτουργίας στη διάρκεια ενός αγώνα, οπότε υπήρχαν περίοδοι που οι παίκτες του περίμεναν τον αντίπαλο στο μεσαίο 1/3 αλλά και διαστήματα που εφάρμοζαν έντονο pressing. Όταν οι παίκτες της Borussia περίμεναν τον αντίπαλο, η ομάδα διατηρούσε την συνοχή της ενώ εφαρμόζονταν άμεση πίεση στους παίκτες που υποδέχονταν μεταξύ των γραμμών. Επιπλέον οι μέσοι επιδίωκαν να μπλοκάρουν τις διεισδυτικές πάσες από τους αμυντικούς προς τους επιθετικούς. Η τακτική αυτή ευνοούσε τις αντεπιθέσεις και οδηγούσε στη δημιουργία πολλών ευκαιριών. Κατά την αρνητική μετάβαση η ομάδα επιχειρούσε να επανακτήσει την κατοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και όσο τον δυνατόν ψηλότερα στο γήπεδο.

Ο Αθανάσιος Τερζής παραθέτει μια πλήρη και εκτεταμένη ανάλυση της Borussia του Dortmund υπό την καθοδήγηση του Jurgen Klopp, η οποία περιλαμβάνει διαγράμματα και αναλυτικές επεξηγήσεις.

Η ανάλυση χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν 14 πλήρεις προπονητικές μονάδες (53 ασκήσεις) που περιέχουν λειτουργικές ασκήσεις, παιχνίδια μετάβασης, παιχνίδια σε ζώνες με ή χωρίς αντίπαλο, καταστάσεις παιχνιδιού και παιχνίδια σε περιορισμένους χώρους.

Δείτε δείγμα από το βιβλίο για την τακτική του Jurgen Klopp κατά τη φάση της άμυνας  στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Βιβλίο επίθεσης

Η Borussia Dortmund ήταν μία πολύ εντυπωσιακή ομάδα που αγωνιζόταν σε υψηλό ρυθμΗ τακτική του Jurgen Klopp κατά τη φάση της επίθεσηςό, διέθετε ωραίο στυλ και ευελιξία, την οποία ο Jurgen Klopp οδήγησε σε δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, ένα κύπελλο και έναν τελικό Champions League το 2013.

Η Borussia ήταν μια πολύ επιθετική ομάδα καθώς στη διάρκεια του αγώνα πολλοί ποδοσφαιριστές της μετατοπίζονται μπροστά από την μπάλα με τον ένα πλάγιο αμυντικό να συμμετέχει πάντα στην επίθεση. Τα κυριότερα σημεία κλειδιά κατά την επίθεση ήταν η δημιουργία και η εκμετάλλευση κενού χώρου, το γρήγορο συνδυαστικό (απλό και σύνθετο) παιχνίδι στο επιθετικό 1/3 και τέλος οι ταχύτατες θετικές μεταβάσεις.

Κατά τη φάση της επίθεσης, η Borussia υπό την καθοδήγηση του Klopp, επιχειρούσε να ελέγξει τον ρυθμό όχι μόνο μέσω της διατήρησης της κατοχής αλλά και μέσω της ταχύτατης αρνητικής μετάβασης στοιχείο που της έδινε τη δυνατότητα να επανακτά άμεσα την κατοχή.

Ο Αθανάσιος Τερζής παραθέτει μια πλήρη και εκτεταμένη ανάλυση της Borussia του Dortmund υπό την καθοδήγηση του Jurgen Klopp, η οποία περιλαμβάνει διαγράμματα και αναλυτικές επεξηγήσεις.

Η ανάλυση χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν 16 πλήρεις προπονητικές μονάδες (75 ασκήσεις) που περιέχουν λειτουργικές ασκήσεις, μοτίβα παιχνιδιού, παιχνίδια κατοχής, παιχνίδια μετάβασης, παιχνίδια σε ζώνες με ή χωρίς αντίπαλο, καταστάσεις παιχνιδιού και παιχνίδια σε περιορισμένους χώρους.

Δείτε δείγμα από το βιβλίο για την τακτική του Jurgen Klopp κατά τη φάση της επίθεσης στον παρακάτω σύνδεσμο.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2016
Σελίδες 220 + 256
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 18.90 × 24.60 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου για την τακτική του Jurgen Klopp κατά τη φάση της άμυνας  στον παρακάτω σύνδεσμο.

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου για την τακτική του Jurgen Klopp κατά τη φάση της επίθεσης στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη