Νικήτας Νικηταράς

Νικήτας Νικηταράς

Ο Νικήτας Νικηταράς γεννήθηκε στο Ασφενδιού της Κω. Είναι επίκουρος καθηγητής της άσκησης για όλους στο ΤΕΦΑΑ, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε διδακτορικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αξιόλογες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ερευνητικές εργασίες, ιστορικού, πολιτικού, κοινωνιολογικού και ψυχολογικού περιεχομένου, σε σχέση με την άσκηση των πολιτών. Διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ τα μαθήματα "Άσκηση για όλους", "Κατασκηνώσεις και υπαίθριες δραστηριότητες". Διετέλεσε διευθυντής ανάπτυξης στο υφυπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, εισήγαγε το πρόγραμμα "Αθλητισμός και παιδί" στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Υπήρξε ο εισηγητής των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στη χώρα μας, "Αθλητισμός στις φυλακές", "Στρατιωτικός αθλητισμός", "Νέοι και βουνό", "Παιδί και θάλασσα". Τα προγράμματά του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κορυδαλλού, και το ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής είχαν διεθνή προβολή και αναγνώριση. Θεωρείται ο πρωτοπόρος άνθρωπος του μαζικού αθλητισμού της χώρας μας και για την προσφορά του αυτή έχει βραβευθεί από Ομοσπονδίες και Δήμους. Έχει αξιόλογη προσφορά στον κατασκηνωτικό θεσμό της χώρας μας ως ερευνητής, ως στέλεχος και αρχηγός κατασκηνώσεων. Εκπροσώπησε το ΥΓΝΑ σε διεθνή συνέδρια για το Sport for all, τη διατροφή, την αθλητική πολιτική της Ε.Ε. Είναι ενεργό μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης.

Βιβλία του Συγγραφέα

Ο Νικήτας Νικηταράς γεννήθηκε στο Ασφενδιού της Κω. Είναι επίκουρος καθηγητής της άσκησης για όλους στο ΤΕΦΑΑ, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε διδακτορικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αξιόλογες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ερευνητικές εργασίες, ιστορικού, πολιτικού, κοινωνιολογικού και ψυχολογικού περιεχομένου, σε σχέση με την άσκηση των πολιτών. Διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ τα μαθήματα “Άσκηση για όλους”, “Κατασκηνώσεις και υπαίθριες δραστηριότητες”. Διετέλεσε διευθυντής ανάπτυξης στο υφυπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, εισήγαγε το πρόγραμμα “Αθλητισμός και παιδί” στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Υπήρξε ο εισηγητής των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στη χώρα μας, “Αθλητισμός στις φυλακές”, “Στρατιωτικός αθλητισμός”, “Νέοι και βουνό”, “Παιδί και θάλασσα”. Τα προγράμματά του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κορυδαλλού, και το ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής είχαν διεθνή προβολή και αναγνώριση. Θεωρείται ο πρωτοπόρος άνθρωπος του μαζικού αθλητισμού της χώρας μας και για την προσφορά του αυτή έχει βραβευθεί από Ομοσπονδίες και Δήμους. Έχει αξιόλογη προσφορά στον κατασκηνωτικό θεσμό της χώρας μας ως ερευνητής, ως στέλεχος και αρχηγός κατασκηνώσεων. Εκπροσώπησε το ΥΓΝΑ σε διεθνή συνέδρια για το Sport for all, τη διατροφή, την αθλητική πολιτική της Ε.Ε. Είναι ενεργό μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης.

Προβάλλονται και τα 2 αποτελέσματα

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη