Ευάγγελος Αλμπανίδης

Ευάγγελος Αλμπανίδης

Απέκτησε το πτυχίο της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής το 1983. Υπηρέτησε ως καθηγητής φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο Ριζίων από το 1986 έως το 1989. Από το 1989 έως το 1998 ως αποσπασμένος στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δίδαξε τα αντικείμενα της ιστορίας του αθλητισμού και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Αναγορεύτηκε διδάκτορας Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ το 1995 ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη σχετική διαδικασία. Αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής ήταν: "Άθληση στη Θράκη κατά τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους". Το 1998 κατέλαβε τη θέση του λέκτορα στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και στο γνωστικό αντικείμενο "Ιστορία φυσικής αγωγής". Το 2002 εξελίχθηκε στη θέση του επίκουρου καθηγητή στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Έχει στο ενεργητικό του 14 δημοσιεύσεις στην αγγλική γλώσσα, σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και 25 δημοσιεύσεις σε αντίστοιχα περιοδικά του Ελλαδικού χώρου. Έλαβε μέρος με ανακοινώσεις ιστορικού περιεχομένου σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού προγράμματος "Η αγωνιστική στην ελληνική αρχαιότητα ιστορημένη σε έργα τέχνης" και διατελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος "Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος: κοινές αθλητικές ρίζες". Είναι γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας και Φιλοσοφίας και αντιπρόεδρος της "European Commitee for Sport History". Είναι επιστημονικός συνεργάτης και μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών: "Άθληση και κοινωνία" που εκδίδει το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και του "European Sports History Review". Διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο "International Post-Graduate Seminar on Olympic Studies" που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία με φοιτητές απ' όλο τον κόσμο. Δίδαξε κατά καιρούς στα ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης και το ΚΕΚ Ορεστιάδος. Ήταν εισηγητής στα επιμορφωτικά σεμινάρια, σχετικά με την ολυμπιακή παιδεία, των καθηγητών φυσικής αγωγής

Βιβλία του Συγγραφέα

Απέκτησε το πτυχίο της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής το 1983. Υπηρέτησε ως καθηγητής φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο Ριζίων από το 1986 έως το 1989. Από το 1989 έως το 1998 ως αποσπασμένος στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δίδαξε τα αντικείμενα της ιστορίας του αθλητισμού και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Αναγορεύτηκε διδάκτορας Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ το 1995 ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη σχετική διαδικασία. Αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής ήταν: “Άθληση στη Θράκη κατά τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους”. Το 1998 κατέλαβε τη θέση του λέκτορα στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και στο γνωστικό αντικείμενο “Ιστορία φυσικής αγωγής”. Το 2002 εξελίχθηκε στη θέση του επίκουρου καθηγητή στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Έχει στο ενεργητικό του 14 δημοσιεύσεις στην αγγλική γλώσσα, σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και 25 δημοσιεύσεις σε αντίστοιχα περιοδικά του Ελλαδικού χώρου. Έλαβε μέρος με ανακοινώσεις ιστορικού περιεχομένου σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού προγράμματος “Η αγωνιστική στην ελληνική αρχαιότητα ιστορημένη σε έργα τέχνης” και διατελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος “Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος: κοινές αθλητικές ρίζες”. Είναι γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας και Φιλοσοφίας και αντιπρόεδρος της “European Commitee for Sport History”. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών: “Άθληση και κοινωνία” που εκδίδει το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και του “European Sports History Review”. Διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο “International Post-Graduate Seminar on Olympic Studies” που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία με φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο. Δίδαξε κατά καιρούς στα ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης και το ΚΕΚ Ορεστιάδος. Ήταν εισηγητής στα επιμορφωτικά σεμινάρια, σχετικά με την ολυμπιακή παιδεία, των καθηγητών φυσικής αγωγής

Προβάλλεται το μοναδικό αποτέλεσμα

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη