Ιστορία της άθλησης στον αρχαίο ελληνικό κόσμο

Ιστορία της άθλησης στον αρχαίο ελληνικό κόσμο

Με αναφορά στους ολυμπιακούς αγώνες του 1896 και στο σύγχρονο ελληνικό αθλητισμό

Ευάγγελος Αλμπανίδης

23,40

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 8552

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α. αλλά και πτυχιούχους, υποψηφίoυς του ΑΣΕΠ. Παρουσιάζει συνοπτικά και ταξινομημένα τον αρχαίο ελληνικό αθλητισμό. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται: οι αθλητικές εκδηλώσεις στη Μινωική Κρήτη, τη Μυκηναϊκή εποχή και τα Ομηρικά έπη, ο τρόπος διεξαγωγής και το πρόγραμμα των Πανελλήνιων ιερών αγώνων, ο ρόλος της άσκησης στην αγωγή των νέων, η συμμετοχή της γυναίκας στα αθλητκά δρώμενα, οι προσπάθειες αναβίωσης των αρχαίων αγώνων κ.α.

Τέλος, γίνονται παραλληλισμοί ανάμεσα στους αρχαίους και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες και γίνεται αναφορά στην εξέλιξη της ελληνικής Φυσικής Αγωγής.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2004
ISBN 960-278-119-Χ
Σελίδες 400
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη