Βασική βιο-μηχανική της ανθρώπινης κίνησης

Βασική βιο-μηχανική της ανθρώπινης κίνησης

Joseph Hamill, Kathleen M. Knutzen

55,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 8709

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το σύγγραμμα με τίτλο “Biomechanical Basis of Human Movement” – “Βασική Βιο-Μηχανική της Ανθρώπινης Κίνησης” των J. Hamill και K. Knutzen αποτελεί, κατά τον υπογράφοντα, ένα μαθησιακό εργαλείο για την κατανόηση βασικών εννοιών και επιμέρους κατευθύνσεων της Βιο-Μηχανικής. Στην προσπάθειά τους αυτή, οι συγγραφείς, οργάνωσαν με μεθοδικό τρόπο τη θεματολογία, χρησιμοποίησαν αρκετές νέες μορφές ανατροφοδότησης και κριτικής της ύλης, όπως και σύγχρονους τρόπους παρουσίασης των θεμάτων.

Το παρόν σύγγραμμα συμπυκνώνει έννοιες βασισμένες σε ειδικές θεωρήσεις για το μυοσκελετικό σύστημα και θέματα της Λειτουργικής Ανατομικής, προκειμένου να καταλήξει στη Βιο-Μηχανική Ανάλυση της Ανθρώπινης Κίνησης μέσω της Κινηματικής και της Κινητικής προσέγγισης. Η δομή του είναι τέτοια που μπορεί να αποδειχθεί ουσιαστικό βοήθημα για τον κάθε ενδιαφερόμενο που μελετά την ανθρώπινη κίνηση και τη φυσική δραστηριότητα. Προσφέρει τη δυνατότητα κατανόησης της Βιο-Μηχανικής, με την αξιοποίηση τόσο της θεωρίας όσο και με τα σχετικά εφαρμοσμένα παραδείγματα. Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η αξιολόγηση της γνώσης με ερωτηματολόγια και ασκήσεις, που συμπληρώνουν το κάθε κεφαλαίο.

Η Βιο-μηχανική μπορεί να διδαχτεί είτε από την ποσοτική είτε από την ποιοτική προοπτική μέσα στο θεματικό πεδίο των επιστημών της κίνησης. Η Βασική Βιο-Μηχανική της Ανθρώπινης Κίνησης αποτελεί ένα σύγγραμμα που δίνει έμφαση στην ποσοτική παρά στην ποιοτική φύση της Βιο-Μηχανικής. Παρ’ όλο που αυτή η προσέγγιση δίνει έμφαση στην ποσοτικοποίηση της ανθρώ-πινης κίνησης, το σύγγραμμα είναι επίσης προσβάσιμο και σε εκείνους με περιορισμένο θεωρητικό υπόβαθρο στα μαθηματικά. Τα ποσοτικά παραδείγματα παρουσιάζονται με έναν λεπτομερή, λογικό τρόπο και αναδεικνύουν διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα βασικό σύγγραμμα στη Βιο-Μηχανική που συνδυάζει τη βασική λειτουργική ανατομική, τη μηχανική, την πληροφορική και τη φυσιολογία σε ό,τι αφορά τη μελέτη της ανθρώπινης κίνησης. Επιλέξαμε αυτή την προσέγγιση επειδή αρκετά παραδείγματα είναι σημαντικά και αποσαφηνίζουν με ευκολία οποιεσδήποτε παρερμηνείες σχετικά με τη μηχανική της ανθρώπινης κίνησης.

Το σύγγραμμα έχει οργανωθεί σε τρεις ενότητες: Τμήμα Ι, Θεμελιώδεις Αρχές της Ανθρώπινης Κί-νησης (Κεφάλαια 1 έως 4), Τμήμα II, Λειτουργική Ανατομική (Κεφάλαια 5 έως 7), και Τμήμα III, Μηχανική Ανάλυση της Ανθρώπινης Κίνησης (Κεφάλαια 8 έως 11). Τα κεφάλαια είναι οργανωμένα έτσι ώστε να εξασφαλίζουν μια λογική ακολουθία της ύλης που είναι απαραίτητη για την κατανόηση της Βιο-Μηχανικής της Ανθρώπινης Κίνησης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Πασχαλίδης
Έτος Έκδοσης 2007
Μετάφραση Κωνσταντίνος Δ. Μπουντόλος
ISBN 978-960-399-522-7
Σελίδες 608
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη