Κινητική μάθηση και κινητικός έλεγχος

Κινητική μάθηση και κινητικός έλεγχος

Μια πολυδιάστατη προσέγγιση

Debra J. Rose

30,00

Το βιβλίο συνδυάζει δύο συναφείς καθοριστικές και αλληλοσυμπληρούμενες ενότητες στην επιστήμη της άσκησης: τον κινητικό έλεγχο και την κινητική μάθηση.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο συνδυάζει δύο συναφείς καθοριστικές και αλληλοσυμπληρούμενες ενότητες στην επιστήμη της άσκησης: τον κινητικό έλεγχο και την κινητική μάθηση. Στόχος του είναι οι αναγνώστες να εμβαθύνουν και να κατανοήσουν τις σχετικές θεωρίες, την αλληλουχία τους, την αλληλοσυμπλήρωσή τους, αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν στον χώρο. Περιέχονται απλές περιγραφές, παραδείγματα και αναφορές για όλες τις υπάρχουσες θεωρίες και την ανάπτυξή τους μέχρι και σήμερα, με τρόπο που να καλύπτονται από παιδαγωγικής πλευράς οι βασικές απαιτήσεις για μάθηση και αφομοίωση του περιεχομένου τους.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο ενότητες: Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση. Η πρώτη ενότητα παρουσιάζει στον αναγνώστη θεωρίες και έννοιες του κινητικού ελέγχου που σχημάτισαν την ερευνητική διαδικασία τα τελευταία 50 χρόνια. Σύμφωνα με άλλα βιβλία που ασχολούνται με τον κινητικό έλεγχο η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τους μηχανισμούς του κινητικού ελέγχου αναλύοντας το θέμα από πλευράς ψυχολογίας και νευρολογίας. Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζονται οι δύο θεωρητικές περιοχές που συνεισέφεραν στην πρόσφατη γνώση του κινητικού ελέγχου και της κινητικής μάθησης. Υιοθετώντας μια πολυδιάστατη προσέγγιση στο θέμα παρέχεται στον αναγνώστη η καλύτερη κατανόηση και εκτίμηση της συνθετότητας που χαρακτηρίζει την αλλαγή του ανθρώπινου κινητικού ελέγχου.

Η δεύτερη ενότητα του βιβλίου επικεντρώνεται σε έννοιες σχετικές με την απόκτηση και διατήρηση κινητικών δεξιοτήτων. Σε αυτή την ενότητα υπάρχει μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική εφαρμογή αφού αναφέρεται πως πρέπει να παρουσιάζονται και να εξασκούνται οι δεξιότητες με σκοπό την καλύτερη απόκτηση και διατήρησή τους. Αυτή η ενότητα κλείνει με ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στην δημιουργία της μαθησιακής διαδικασίας με την παροχή της πρόσθετης ανατροφοδότησης.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 1998
Επιμέλεια Ευθύμιος Κιουμουρτζόγλου
Μετάφραση Γιώργος Τζέτζης, Μαρία Μιχαλοπούλου, Βασιλική Δερρή, κ.ά.
ISBN 960-12-0661-2
Σελίδες 374
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη