Βασικές αρχές της προπόνησης φυσικής κατάστασης

Βασικές αρχές της προπόνησης φυσικής κατάστασης

G.Gregory Haff, N. Travis Triplett

95,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το Essentials of Strength Training and Conditioning – Βασικές Αρχές της Προπόνησης Φυσικής Κατάστασης, Τέταρτη Αγγλική Έκδοση, που αναπτύχθηκε από την Εθνική Ένωση Προπονητών Φυσικής Κατάστασης (National Strength and Conditioning Association, NSCA), αποτελεί το θεμελιώδες σύγγραμμα για τους επαγγελματίες και τους φοιτητές της φυσικής κατάστασης. Παρέχει τις πιο περιεκτικές πληροφορίες όσον αφορά την οργάνωση και τη διοίκηση των εγκαταστάσεων, τις δοκιμασίες και την αξιολόγηση, τις τεχνικές των ασκήσεων, τις προσαρμογές της προπόνησης, τον σχεδιασμό των προγραμμάτων και τη δομή και τη λειτουργία των συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος.

Το αντικείμενο και το περιεχόμενο έχουν αναθεωρηθεί ώστε να μεταβιβάζουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που απαιτούνται από έναν επαγγελματία στον τομέα της φυσικής κατάστασης και να καλύπτουν τις πιο σύγχρονες πληροφορίες για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ειδικού της Φυσικής Κατάστασης (Certified Strength and Conditioning Specialist, CSCS), γεγονός που καθιστά το βιβλίο πολύτιμο για την προετοιμασία για τις εξετάσεις.

  • Σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα για την υπερπροπόνηση, τη διατροφή για την υγεία και την απόδοση, την περιοδικότητα και τις βιοενεργειακές αποκρίσεις-προσαρμογές που σχετίζονται με τη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης.
  • Ένα νέο κεφάλαιο που παρουσιάζει τεχνικές ασκήσεων με τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων και μη παραδοσιακών μέσων προπόνησης.
  • Βελτιωμένες πληροφορίες για την προπόνηση ευκινησίας και την αλλαγής κατεύθυνσης.
  • 10 νέες δοκιμασίες για διάφορες ιδιότητες της φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων της μέγιστης δύναμης, της ισχύος και της αερόβιας ικανότητας.
  • Νέες και επικαιροποιημένες ασκήσεις ευλυγισίας, ασκήσεις με αντιστάσεις, πλειομετρικές ασκήσεις ταχύτητας και ευκινησίας.

Δύο Λόγια για την Εθνική Ένωση Ενδυνάμωσης και Φυσικής Κατάστασης (NSCA)

Η Εθνική Ένωση Προπονητών Φυσικής Κατάστασης (NSCA) είναι ο κορυφαίος οργανισμός παγκοσμίως στον τομέα της αθλητικής φυσικής κατάστασης. Βασιζόμενη στις πηγές και στην εμπειρογνωσία των πιο αναγνωρισμένων επαγγελματιών στον τομέα της φυσικής κατάστασης, της αθλητικής επιστήμης, της έρευνας στη φυσική απόδοση, της εκπαίδευσης και της αθλητιατρικής, η Εθνική Ένωση Προπονητών Φυσικής Κατάστασης αποτελεί την πιο έγκυρη πηγή γνώσεων και κατευθυντήριων οδηγιών για την προπόνηση παγκοσμίως, τόσο για τους προπονητές όσο και για τους αθλητές. Η Εθνική Ένωση Προπονητών Φυσικής Κατάστασης παρέχει τον κρίσιμο συνδετικό κρίκο μεταξύ του εργαστηρίου και του πεδίου εφαρμογής.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Κωνσταντάρας
Έτος Έκδοσης 2024
Επιμέλεια Αθανάσιος Χατζηνικολάου
Σελίδες 952
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη