Τζάμπολ αγάπης – Ειδική καλαθοσφαιρική αγωγή

Τζάμπολ αγάπης – Ειδική καλαθοσφαιρική αγωγή

Ιωάννης Τσουμπρής

18,00

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Στις σελίδες του βιβλίου υπάρχει η πορεία του Τζάμπολ αγάπης από το 2016 εώς σήμερα.

Παρατίθενται ασκήσεις προσαρμοσμένες για τα παιδιά της ειδικής αγωγής.

Η προπόνηση των παιδιών αναπτύσσει τη συναισθηματική νοημοσύνη τους για κάθε καλάθι και έχει ανεκτίμητη αξία για τους γονείς.

Το βιβλίο αυτό με τον τίτλο «Τζάμπολ Αγάπης»  Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή είναι το 5o της συγγραφικής πορείας του καθηγητή Ιωάννη Τσουμπρή.

Αυτό το συγγραφικό έργο έχει ως σκοπό να στηρίξει το πρόγραμμα της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε όλη την Ελλάδα.

To «Τζάμπολ Αγάπης» , η «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή» αποτελεί μία προσαρμοσμένη προσέγγιση της διδασκαλίας του μπάσκετ, ως επιστέγασμα της μελέτης, της προσωπικής εμπειρίας, της συμμετοχής σε εκπαιδευτικές ημερίδες, της συζήτησης με γονείς και την ανταλλαγή απόψεων με εκπαιδευτικούς.

Συζητάμε σε αυτό το βιβλίο λοιπόν, για την «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή», για την «Συν+Εκπαίδευση», για τα παιδιά των τμημάτων του «Τζάμπολ της Αγάπης».

Γιατί θέλουμε όσοι συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία, να κοπιάσουμε ώστε όλα τα παιδιά, να περνάνε μαζί τα εμπόδια της διαφορετικότητας και να παίζουν με μία μπάλα του μπάσκετ.

Με μία πορτοκαλί μπάλα που να τα ενώνει σε μία ομάδα, την ομάδα του «Τζάμπολ της Αγάπης»!

Για να οδηγήσουν σήμερα αυτά τα μονοπάτια, σε καλύτερους δρόμους στο μέλλον.

Το πιο σημαντικό σκεπτικό σε όλη μας την προσπάθεια, είναι να πολεμήσουμε τον κοινωνικό αθλητικό αποκλεισμό των παιδιών και γενικότερα των ανθρώπων με αναπτυξιακές διαταραχές.

Να ξεπεράσουμε προβλήματα, να δώσουμε νόημα σε μία απλή αγκαλιά, να ανοίξουμε μία πόρτα για το πέρασμα στο δικό μας κόσμο και αντίθετα, να πάμε εμείς στον δικό τους.

Να συναντηθούμε, να παίξουμε μπάσκετ και να ζήσουμε όμορφα μαζί!

Ο όρος «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή», χρησιμοποιείται για να αναδείξει τους στόχους μας, μέσα από το περιεχόμενο των προπονήσεων και των αγώνων του «Τζάμπολ Αγάπης».

Οι αρχές της προπόνησης του «Τζάμπολ Αγάπης», έχουν στοιχεία από τα «Βασικά» του αθλήματος του μπάσκετ.

Η γνώση της καλαθοσφαιρικής διδασκαλίας μαζί με τη γνώση του αυτιστικού φάσματος και άλλων στοιχείων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, δημιουργούν το πλαίσιο της προσπάθειας του «Τζάμπολ Αγάπης». Για να δοθούν σε κάθε παιδί που εντάσσεται στις ομάδες μας, όλα τα οφέλη της αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον του γηπέδου.

Μέσα από τη συστηματική συμμετοχή του παιδιού στις προπονήσεις, στόχος είναι να βελτιώσει τα τεχνικά στοιχεία του μπάσκετ, να αναπτύξει την ομαδικότητα, να βελτιώσει τη συμπεριφορά του με τους συμπαίκτες του, με τους προπονητές και με τους γονείς του. Να αναπτύξει μία καλύτερη σχέση με τα αδέρφια του όπου αυτά υπάρχουν.

Θέλουμε επίσης, τα παιδιά της τυπικής αγωγής είτε με συμμετοχή τους σε προπονήσεις, είτε με τη συμμετοχή τους σε αγώνες του «Τζάμπολ Αγάπης», να βρεθούν πιο κοντά συναισθηματικά με τα παιδιά της ειδικής αγωγής.

Πιστεύουμε ότι η Συνεκπαίδευση κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη μελλοντική συνύπαρξη στην ενήλικη ζωή τους.

Κάθε παιδί με μία μορφή αναπτυξιακής διαταραχής που συμμετέχει στο προπονητικό πρόγραμμα του «Τζάμπολ Αγάπης», δέχεται ερεθίσματα από τους προπονητές και από τα παιδιά της τυπικής ανάπτυξης. Αλλά και η άλλη πλευρά (δηλαδή οι προπονητές και οι συμπαίκτες), διαμορφώνει τα δικά της θετικά συναισθήματα με την παρέα των παιδιών της ειδικής αγωγής.

Στο «Τζάμπολ Αγάπης» επιδιώκουμε να προχωρήσουμε πέρα από τα εμπόδια κάθε αρνητικής προσέγγισης για τους διαφορετικούς συνάνθρωπούς μας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά!

Να γίνουμε όλοι μαζί μία ομάδα!

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2020
ISBN 978-960-908-854-1
Σελίδες 118
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Πρόλογος

Η συνάντηση με τον αυτισμό

Η γνωριμία του παιδιού με το μπάσκετ

Το ταξίδι στην Ιταλία

Η ρουτίνα, ένα φιλμ, μια ιδέα

Επιστημονικές γνώσεις που σχετίζονται με τα παιδιά της Ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής

Η φιλοσοφία της Ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής

Προσεγγίζοντας τη διαφορετικότητα

Βασικά στοιχεία της Ειδικής καλαθοσφαιρικής αγωγής

Η δομή της προπόνησης από το 2018 εώς σήμερα

Δυσκολίες κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Η προετοιμασία για ένα αγώνα του Τζάμπολ αγάπης

Πέρα από το φάσμα του αυτισμού

Συμπεράσματα, προσδοκίες

Ανακεφαλαίωση

Επίλογος

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη