Η διδασκαλία της Καλαθοσφαίρισης

Η διδασκαλία της Καλαθοσφαίρισης

Βασίλης Γεροδήμος, Κ. Καρατράντου, Π. Ιωακειμίδη, Π. Τσιμέα, Στέφανος Πέρκος, Χ. Κρομμύδα

36,00

Το βιβλίο «Η Διδασκαλία της Καλαθοσφαίρισης» είναι το απόσταγμα 30 ετών επιστημονικής ενασχόλησης και εμπειρίας ανθρώπων από διαφορετικές αθλητικές επιστήμες και το έχουν υπηρετήσει και από διαφορετικά προπονητικά πόστα.

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 20980

Περίληψη

Το βιβλίο «Η Διδασκαλία της Καλαθοσφαίρισης» είναι το απόσταγμα τουλάχιστον 30 ετών επιστημονικής ενασχόλησης και προπονητικής εμπειρίας ανθρώπων που προέρχονται και προσεγγίζουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης από διαφορετικές αθλητικές επιστήμες και το έχουν υπηρετήσει και από διαφορετικά προπονητικά πόστα.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται προσπάθεια να προσεγγιστεί το άθλημα πολύπλευρα με σύγχρονο και επιστημονικό τρόπο. Φυσικά όλα ξεκινούν από τις αναπτυξιακές ηλικίες όπου διαμορφώνονται όλες οι προϋποθέσεις για μελλοντική υψηλή απόδοση. Στις ηλικίες αυτές τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν αθλητική παιδεία, να μάθουν τις βασικές δεξιότητες και να κατανοήσουν το άθλημα, να αναπτύξουν τις φυσικές ικανότητες που απαιτούνται για υψηλή απόδοση και προστασία από τραυματισμούς αλλά και να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους.

Έτσι, στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται κεφάλαια σχετικά με: δεξιότητες – τεχνική, μεθόδους διδασκαλίας, ατομική και ομαδική τακτική, φυσική κατάσταση και αξιολόγηση της απόδοσης. Επίσης, περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός ασκήσεων, διδακτικών – προπονητικών μονάδων καλαθοσφαίρισης και προγραμμάτων ανάπτυξης της φυσικής κατάστασης αλλά και δοκιμασιών – τεστ που ο κάθε Προπονητής και Καθηγητής Φυσικής Αγωγής μπορεί να πραγματοποιήσει εύκολα χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό θα εμπλουτίσει την επιστημονική βιβλιογραφία της καλαθοσφαίρισης στις αναπτυξιακές ηλικίες, θα αποτελέσει ένα «χρήσιμο εργαλείο» στα χέρια Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και Φοιτητών των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2020
ISBN 978-960-602-269-2
Σελίδες 304
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 950g
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη