Πύρρος με το μικρό μου όνομα

Πύρρος με το μικρό μου όνομα

17,08

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

«Δεν υπερβάλλω λέγοντάς σου πως έχω ζήσει τέσσερις ολόκληρες ζωές».

Τον Αύγουστο του ’92, ένα μέχρι πρότινος άγνωστο παιδί από τη Χειμάρρα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και παράλληλα τις καρδιές ολόκληρης της Ελλάδας, που τον υποδέχεται σαν ήρωα. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Πύρρος Δήμας συναντά στον κήπο του τον δημοσιογράφο Νίκο Ευσταθίου, για να μοιραστεί μαζί του τις αφηγήσεις μιας ζωής τόσο συναρπαστικής, που θυμίζει μυθιστόρημα.

Τοποθετώντας την προσωπική αφήγηση στο επίκεντρο του βιβλίου, η πρώτη σε βάθος βιογραφία του πιο επιτυχημένου αρσιβαρίστα της παγκόσμιας ολυμπιακής ιστορίας επιχειρεί να εστιάσει στον άνθρωπο πίσω από τον θρύλο. Με την αφοπλιστική ευθύτητα που τον χαρακτηρίζει, ο Δήμας φανερώνει το σώμα πίσω από τον πρωταθλητή, τα συναισθήματα πίσω από τα μετάλλια και τη λάμψη τους, αλλά και τον σύζυγο, τον πατέρα, τον μετανάστη – παραμένοντας πάντοτε ο Πύρρος που γελάει και κλαίει με την ίδια ευκολία.

Στο πλάι των αφηγήσεων του τετραπλού ολυμπιονίκη ξεπηδούν οι παρατηρήσεις και σταχυολογήσεις του συγγραφέα, και οι δυο τους συνδημιουργούν ένα οδοιπορικό όπου το νήμα της βιογραφίας μπλέκεται με τον ρου της ιστορίας. Στο πορτρέτο του πρωταθλητή αντανακλάται η εικόνα μιας Ελλάδας που σκοντάφτει στο κατώφλι του 21ου αιώνα, μεταβολίζοντας τις επιτυχίες και τις καταστροφές της, αναζητώντας τους ήρωές της και ανασκευάζοντας συνεχώς τα όνειρά της.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος Έκδοσης 2022
ISBN 978-960-484-814-0
Σελίδες 384
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ
Η ευχή της γιαγιάς
Η θέα απέναντι
Τραγούδια και ψίθυροι
Το άθλημα της δικαιοσύνης
Το κρέας του καγκουρό
Το πρώτο ταξίδι στην Ελλάδα
Ένας γάτος σε μια αθλητική τσάντα
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
Ξεχασμένοι Βορειοηπειρώτες και ταλαίπωροι Αλβανοί
Γολγοθάς
Στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή
Η Αναστασία
Η τελευταία ανάσα
Βαρκελώνη 1992: Για την Ελλάδα
Τα φώτα του Καλλιμάρμαρου
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ο κύκλος
Ατλάντα 1996: Το τηλεφώνημα
Τα κίνητρα
Σίδνεϊ 2000: Για μια φέτα καρπούζι
Τα μυστικά της άρσης βαρών
Αθήνα 2004: Ο τελευταίος αγώνας
Ο αθλητής μετά
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΗ
Το ντόπινγκ
Τα μεγαλύτερα βραβεία είναι τα παιδιά
Στην αρένα της πολιτικής
Γλοιοβλάστωμα
Στην Αμερική
Με μια βαλίτσα στο χέρι
Ευχαριστίες

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη