Στον δρόμο για το Καλλιμάρμαρο

Στον δρόμο για το Καλλιμάρμαρο

Μια ιστορία απόστασης

Γιάννης Παττακός, Δημήτρης Τζεφαλής

13,00

9,5015,00

Επιλέξτε από το πεδίο Τύπος βιβλίου αν θέλετε να αγοράσετε το έντυπο βιβλίο, το ebook ή και τα 2 μαζί. Για να διαβάσετε το ebook πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή BOOKS FOR SPORTS από το Google Play Store ή το Apple App Store.  Λεπτομέρειες και links θα βρείτε εδώ.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Ένας προπονητής δίνει οδηγίες, ένας αθλητής προσπαθεί να τερματίσει τον «Αυθεντικό» μαραθώνιο κι ένας αναγνώστης ψάχνει να βρει τα ίχνη ενός χαμένου περιοδικού. Τρία πρόσωπα συνομιλούν στον δρόμο για το Καλλιμάρμαρο και μέσα σε σαράντα δύο κεφάλαια προσπαθούν να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον. «Γιατί η απόσταση του μαραθωνίου δεν είναι μόνο από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά, κυρίως, η διαδρομή της απόστασης μέσα μας».

Εστίασε στην τεχνική και στη γοργή κίνηση των χεριών. Τρέξε χαμηλά και οικονομικά. Κάθε διασκελισμός να σε ωθεί μπροστά. Ζόρικα χιλιόμετρα είναι τα: 16ο, 20ό, 21ο, 22ο, 25ο, 26ο, 28ο και 31ο. Να θυμάσαι ότι το πεντάρι, από το 20ό μέχρι το 25ο, είναι το δυσκολότερο της διαδρομής από πλευράς συνολικής ανάβασης, καθώς κερδίζει 89 μέτρα στο σύνολό του. Ηρεμία, κι ας πέφτει ο ρυθμός αρκετά. Στον σταθμό, στο τέλος του χιλιομέτρου, είναι ευκαιρία για μερικές γουλιές νερό, ακόμη κι αν έχει κρύο ή βρέχει. Πάρε κι ένα ενεργειακό τζελ, αν δεν πήρες στα τελευταία επτάμισι χιλιόμετρα.

«Ό,τι κι αν γίνει σήμερα, θα τερματίσω», λέω μέσα μου, και πιάνω τη δεξιά πλευρά του δρόμου. Ο μαραθώνιος είναι μια διαρκής κατασκευή πείσματος. Πεισμώνεις απέναντι στην αγωνία σου, στην κόπωση που κάποια στιγμή έρχεται, στην ψυχολογία σου που δεν είναι πάντα όπως τη θέλεις. Πεισμώνεις στον χρόνο που μετρά χωρίς να λογαριάζει τίποτα, στον πόνο που σου χαλάει τη ροή, στον ρυθμό που θέλεις να σημαδέψεις και να κουμπώσεις. Στο τέλος πεισμώνεις ακόμα και στην αδυναμία σου να συνεχίσεις να πεισμώνεις.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2022
ISBN 978-618-5649-19-7
Σελίδες 172
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη