Προπονητική του Muay Thai

Προπονητική του Muay Thai

Χρήστος Μπάκας

27,00

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό είναι ένας πλήρης οδηγός με απλά και κατανοητά λόγια, για τον αθλητή και προπονητή όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό. Ξεκάθαρα αναλύεται ο μεταβολισμός, η φυσιολογία του οργανισμού, τα καύσιμα που χρειάζεται το σώμα μας, η προπόνηση, η διατροφή, αλλά και η πολυπλοκότητα των τρόπων εκγύμνασης με βάρη, στο πιο απαιτητικό άθλημα του χώρου των πολεμικών τεχνών!

Η ιστορία και προέλευση του Muay Thai.Η ιστορία των “Cutmen” και ο σημαντικός ρόλος τους στην γωνία των μαχητών.

Εκτενή αναφορά στην φυσιολογία της προπόνησης με παραδείγματα προγραμμάτων, τεκμηριωμένα όλα μέσα από έρευνες παγκόσμια καταξιωμένων προπονητών- προπονησιολόγων-ερευνητών. Πιο αναλυτικά η μεθοδολογία προπόνησης με βάρη, σε ετήσιο προγραμματισμό με προγράμματα προετοιμασίας, προαγωνιστικής, αγωνιστικής ετοιμότητας, αναπλήρωσης-αφομοίωσης, και φορμαρίσματος, με οδηγίες βήμα – βήμα στα σετ, τις επαναλήψεις και τους προπονητικούς στόχους.

Προπόνηση δύναμης στην μικρή ηλικία. Συνίσταται: ή όχι: Μύθος και αλήθεια. Double force rhythm, δηλαδή ρυθμός διπλής δυναμικής (στην εκτέλεση της κίνησης των ασκήσεων με αντισταθμιστική επιτάχυνση)! Τι πετυχαίνουμε με αυτόν τον ρυθμό εκτέλεσης; Event specific quality, δηλαδή, προπόνηση συγκεκριμένης ποιότητας στο συγκεκριμένο δρώμενο-άθλημα! Ultra Short Training,  εξαιρετικά σύντομη προπόνηση, η επανάσταση στην προπόνηση των αθλητών, δίχως μεγάλο όγκο συνεχόμενης προπόνησης, αλλά με καταπληκτικά αποτελέσματα!

Αθλητική διατροφή. Ποιες είναι οι πηγές όλων των συστατικών που χρειάζεται το σώμα μας προκειμένου να αποδίδει τα μέγιστα, στην προπόνηση και στους αγώνες. Βιταμίνες, ένζυμα, καταλύτες, συμπληρωματική διατροφή, ενίσχυση του οργανισμού μέσα από κατάλληλη διατροφή, καύσιμα για καλύτερη ανάπτυξη δύναμης. Ένα βήμα πιο μακριά στην μεγιστοποίηση μυϊκής ανάπτυξης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2019
ISBN 978-960-90583-3-9
Σελίδες 158
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη