Tae Kwon Do Ολυμπιακό άθλημα – 2η έκδοση

Tae Kwon Do Ολυμπιακό άθλημα – 2η έκδοση

Κωνσταντίνος Γ. Μπέης

45,00

45,00
Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το παρόν βιβλίο εμβαθύνει στην εξέλιξη του Taekwondo ως Ολυμπιακό άθλημα, αποκαλύπτει τις αθέατες πλευρές του αγώνα, υποστηρίζει θεωρητικά την καθημερινή προπόνηση και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται (Κινησιολογία, Λακτίσματα, Γροθιά), καθώς και τους συνδυασμούς τους. Δίδεται έμφαση στην ταξινόμηση των λακτισμάτων και της κινησιολογίας και στην κατάταξη των τεχνικών σε ομοειδείς κατηγορίες, για να γίνει ευκολότερα, ορθότερα και ταχύτερα η εκμάθηση και η χρήση τους.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις τεχνικές (Κινησιολογία και Λακτίσματα) που έχουν χρησιμοποιηθεί διαχρονικά στους αγώνες του Taekwondo. Οι αλλαγές των κανονισμών των αγώνων επηρεάζουν ουσιαστικά την εφαρμογή των τεχνικών (άλλες ευνοούνται και εφαρμόζονται συχνότερα, άλλες περιθωριοποιούνται κ.λπ.). Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να βρει και να επιλέξει τις τεχνικές και τους συνδυασμούς που του ταιριάζουν περισσότερο.

Κάθε τεχνική διαχωρίζεται σε παραλλαγές επίθεσης και αντεπίθεσης. Περιγράφεται πρώτα η βασική μορφή της τεχνικής και ακολουθούν οι συνδυασμοί της με άλλες τεχνικές καθώς και οι παραλλαγές τους, σύμφωνα με τον βαθμό δυσκολίας (πρώτα οι εύκολες τεχνικές και μετά οι δύσκολες). Με αυτή τη σειρά όπως διαχωρίσθηκαν οι τεχνικές, διευκολύνεται ο αναγνώστης να τις μάθει εύκολα, να τις απομνημονεύσει με τάξη στον εγκέφαλό του και έτσι μπορεί πολύ γρήγορα να τις ανασύρει από τη μνήμη του, ώστε να τις εφαρμόζει αυτόματα στον αγώνα.

Σε κάθε κίνηση περιγράφονται λεπτομερώς η τεχνική εκτέλεσης και η τακτική με την οποία χρησιμοποιείται στον αγώνα, λαμβάνοντας υπόψιν και άλλες παραμέτρους, όπως την ευλυγισία, τις κακώσεις, την ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων κάθε κίνησης, τα συχνά λάθη στα οποία υποπίπτουν οι ασκούμενοι και οι αρνητικές επιπτώσεις των λαθών.

Το βιβλίο στις 464 σελίδες του επιμερίζεται σε 24 Κεφάλαια. Το Θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει: Ανάλυση του αγωνιστικού Taekwondo, Λειτουργία του εγκεφάλου στον αγώνα, Κακώσεις (αίτια, πρόληψη, πρόκληση, αντιμετώπιση), Βελτίωση της απόδοσης, Διδακτική & Μεθοδολογία, Τεχνικά στοιχεία στην εκτέλεση των λακτισμάτων, Εξέλιξη του αγώνα και της προπόνησης λόγω της ηλεκτρονικής βαθμολόγησης.

Στο Α΄ Πρακτικό μέρος αναλύεται η Κινησιολογία: Στάσεις αγώνος, Βηματισμοί (επίθεσης & αντεπίθεσης) και αλλαγές, Προσποιήσεις, Πλάγια κίνηση, Κλεισίματα.
Στο Β΄ Πρακτικό μέρος αναλύονται όλα τα Λακτίσματα: Mirro chagi, Yop chagi, Bituro chagi, Paltung chagi, Dollyo chagi, Naerio chagi, An chagi, Bakat chagi, Dwit chagi, Huryeo chagi, Bandal Dollyo chagi, Διπλές τεχνικές λακτισμάτων, Τριπλές τεχνικές λακτισμάτων και η Γροθιά.

Το βιβλίο εμπλουτίζεται με 231 εικόνες, 44 πίνακες και 64 ρητά και αποφθέγματα, τα οποία κατά κανόνα συνδέονται με το κείμενο. Σκοπός των ρητών είναι να έρθει ο αναγνώστης σε επαφή με την υψηλού επιπέδου διανόηση σοφών ανθρώπων, ώστε μέσω της σοφίας τους να υπάρξει ένα θετικό ερέθισμα στην εσωτερική καλλιέργεια του αναγνώστη, να δοθεί ένα σκίρτημα στη σκέψη για να γίνει καλύτερη, πιο φωτισμένη, πιο ποιοτική.

Όλες οι τεχνικές παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με ρεαλιστικό τρόπο σε βίντεο, με την ίδια ακριβώς σειρά και αρίθμηση όπως περιγράφονται στο βιβλίο. Η πρόσβαση στα βίντεο επιτυγχάνεται μόνο με τους αποκλειστικούς ΚΩΔΙΚΟΥΣ που υπάρχουν σε κάθε βιβλίο και επιτρέπουν τη ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ στη διεύθυνση: www.kostasbeis-tkd.gr

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αυτοέκδοση
Έτος Έκδοσης 2022
ISBN 978-960-910-271-1
Σελίδες 464
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη