Νευρολογική Αποκατάσταση

Νευρολογική Αποκατάσταση

Βελτιστοποίηση των κινητικών επιδόσεων (2η έκδοση)

Janet H. Carr, Roberta B. Shepherd

50,00

Η νέα έκδοση εξακολουθεί να προωθεί αυτό το πρότυπο, την ίδια ώρα που ταυτοποιεί και ενσωματώνει τις πολλαπλές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στην κατανόηση και στη θεραπεία των ενηλίκων με νευρολογικά προβλήματα, είτε αυτά προέκυψαν από κάποιο ατύχημα είτε από κάποια ασθένεια.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η Janet Carr και η Roberta Shepherd ηγούνται μιας νέας ομάδας συγγραφέων για τη δεύτερη έκδοση αυτού του σαφούς έργου πάνω στη νευρολογική φυσικοθεραπεία. Στην πρώτη έκδοση, οι συγγραφείς περιέγραψαν ένα πρότυπο αποκατάστασης για τα άτομα με κινητική δυσλειτουργία, βασισμένο πάνω στην επιστημονική έρευνα στα πεδία του νευρομυϊκού ελέγχου, της εμβιομηχανικής, της μάθησης των κινητικών ικανοτήτων και του συσχετισμού μεταξύ της γνώσης και της δράσης μαζί με τις προόδους που έχουν επιτελεσθεί στην παθολογία και στην προσαρμογή.
Η νέα έκδοση εξακολουθεί να προωθεί αυτό το πρότυπο, την ίδια ώρα που ταυτοποιεί και ενσωματώνει τις πολλαπλές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί την τελευταία δεκαετία στην κατανόηση και στη θεραπεία των ενηλίκων με νευρολογικά προβλήματα, είτε αυτά προέκυψαν από κάποιο ατύχημα είτε από κάποια ασθένεια. Ανάμεσα σε αυτές τις εξελίξεις, βρίσκεται η γνώση ότι ο εγκέφαλος παραμένει δυνητικά ικανός να αναδιοργανώνει, ακόμη και στα γηρασμένα ή με εγκεφαλική βλάβη άτομα, και η νευρική πλαστικότητα μπορεί να επηρεασθεί από πρακτικές που σχετίζονται με τον πνευματικό στόχο και τη φυσική πρακτική σε ένα διεγερτικό περιβάλλον. Επίσης, υπάρχει ένα ολοένα αυξανόμενο μέρος που αφορά στην προσαρμογή του μυοσκελετικού συστήματος και στην ανάγκη να προληφθούν οι αλλαγές στο μήκος και αυτές που σχετίζονται με την ακαμψία στη μυϊκή συσταλτικότητα μαζί με την απώλεια της αεροβικής φυσικής κατάστασης και της ενδυνάμωσης. Υπάρχει ένα εκτεταμένο τμήμα της κλινικής έρευνας που εμφανίζεται να υποστηρίζει αυτό το πρότυπο που παρέχεται εδώ.
Οι εκπαιδευτικές οδηγίες, που περιγράφονται στο βιβλίο αυτό, βασίζονται στην έρευνα των εμβιομηχανικών δομών και κινητικής επανεκπαίδευσης, εφαρμόζονται προκείμενου να επαυξήσουν την αναδιοργάνωση του εγκεφάλου και τη συσταλτικότητα των μυών, αλλά και να ενθαρρύνουν τη λειτουργική αποθεραπεία του ασθενούς.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2013
ISBN 978-960-394-922-0
Σελίδες 496
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην Πρώτη Έκδοση
Πρόλογος στην Δεύτερη Έκδοση
Πρόλογος Ελληνικής Έκδοσης
Ευχαριστίες
Μέρος 1ο : Εισαγωγή: Προσαρμοστικότητα, εκπαίδευση και μέτρηση
1 Το προσαρμοστικό σύστημα: πλαστικότητα και ανάρρωση
2 Εκπαίδευση του κινητικού ελέγχου, ενδυνάμωση, βελτίωση της φυσικής κατάστασης και προαγωγή της απόκτησης δεξιοτήτων
3 Μέτρηση
Μέρος 2ο : Επικέντρωση άσκησης και εκπαίδευσης σε δραστηριότητες
4 Έγερση και επαναφορά στην καθιστή θέση
5 Βάδιση
6 Προσέγγιση και χειρισμός αντικειμένων
7 Ισορροπία
Μέρος 3ο : Λειτουργία του σώματος και ανατομία, οριοθέτηση και συμμετοχή στις δραστηριότητες
8 Το σύνδρομο του ανώτερου κινητικού νευρώνα
9 Παρεγκεφαλιδική αταξία
Από κοινού με τον Phu Hoang
10 Σωματαισθητικά, γνωσιακά και αντιληπτικά ελλείμματα
11 Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ΑΕΕ)
Από κοινού με την Julie Bernhardt
12 Κρανιοεγκεφαλική κάκωση
Από κοινού με τις Anne Moseley και Leanne Hassett
13 Νόσος του Πάρκινσον
Από κοινού με την Colleen Canning
14 Σκλήρυνση κατά πλάκας
Από κοινού με τον Phu Hoang
Ευρετήριο

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη