Φυσικοθεραπεία σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος

Φυσικοθεραπεία σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος

Διομήδης Α. Κοτζαηλίας

82,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: ,
Product ID: 3911

Περίληψη

Η έκδοση ενός δεύτερου βιβλίου, με θέμα την αποκατάσταση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, υπήρξε για μένα πρόκληση ως φυσικοθεραπευτή αλλά και υποχρέωση ως εκπαιδευτικό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός της απουσίας ενός τέτοιου συγγράμματος από την ελληνική βιβλιογραφία. Η περάτωση αυτού του συγγραφικού έργου δεν ήταν καθόλου εύκολη, δεδομένων των εξελίξεων στο χώρο της αποκατάστασης, που κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς, αλλά και της επιδίωξής μου να ολοκληρωθεί μέσα στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος σπουδών του Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

Το παρόν σύγγραμμα, όπως και το προηγούμενο, απευθύνεται τόσο σε φοιτητές και νέους συναδέλφους, που έχουν αποφοιτήσει από τις σχολές των Α.Τ.Ε.Ι., όσο και σε γιατρούς , οι οποίοι επιθυμούν περαιτέρω γνώσεις πάνω στη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση της αποκατάστασης των παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Επιπρόσθετα, για μία ακόμη φορά, προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο απλός και κατανοητός, προτείνοντας μεθόδους και μέσα φυσικοθεραπείας, πάντα σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία και την εμπειρία μου ως δάσκαλος και ελεύθερος επαγγελματίας.

Θα ήθελα να κλείσω τον πρόλογό μου με μια συμβουλή που έδινα πάντα σε όλους τους φοιτητές. Θα συνιστούσα λοιπόν και σε όλους τους νέους συναδέλφους, να λαμβάνουν πάντα υπ’ όψιν τους ότι στην αποκατάσταση, ως φυσικοθεραπευτές, δεν αντιμετωπίζουμε πάθηση ή κάκωση, αλλά αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει το κάθε άτομο ξεχωριστά, εξ’ αιτίας αυτής της πάθησης ή κάκωσης. Έτσι και τα πρωτόκολλα αποκατάστασης θα πρέπει να τροποποιούνται αναλόγως, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή και εφόσον υπάρχει πάντα γραπτή εντολή από τον θεράποντα ιατρό. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2011
ISBN 978-960-12-1984-4
Σελίδες 346
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη