Κλινική προσέγγιση στην καρδιοαναπνευστική φυσικοθεραπεία

Κλινική προσέγγιση στην καρδιοαναπνευστική φυσικοθεραπεία

Darlene Reid W., Frank Chung

30,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο “Κλινική Προσέγγιση στην Καρδιοαναπνευστική Φυσικοθεραπεία” είναι ένας περιεκτικός οδηγός ο οποίος, διευκολύνει την προσέγγιση μάθησης της καρδιοαναπνευστικής φροντίδας που βασίζεται σε περιστατικά. Αυτό το μοναδικό στο είδος του βιβλίο συνδυάζει τρόπους αξιολόγησης και αντιμετώπισης που βασίζονται σε ερευνητικές αποδείξεις όπως επίσης καλά μελετημένα περιστατικά με τυπικές παρουσιάσεις αναπνευστικών και καρδιαγγειακών διαταραχών. Αυτή η συνδυασμένη προσέγγιση βοηθάει τους μαθητές και τους κλινικούς να αποκτήσουν σημαντικές ικανότητες με έναν κλινικά σχετικό τρόπο.

Δύο κύρια χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στο “Κλινική Προσέγγιση στην Καρδιοαναπνευστική Φυσικοθεραπεία” είναι οι σημειώσεις σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική αξιολόγηση και αντιμετώπιση και τα ατομικά ιστορικά που περιλαμβάνουν αναπνευστικές και καρδιαγγειακές διαταραχές που συχνά αντιμετωπίζουν οι φυσικοθεραπευτές. Οι σημειώσεις συνοδεύονται από ερωτήσεις και προβλήματα τα οποία επιτρέπουν στον αναγνώστη να αποκτήσει μία βασική γνώση των κύριων εννοιών. Η παρουσίαση των ατομικών ιστορικών διευκολύνει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη ικανοτήτων αφομοίωσης και επιτρέπει στον αναγνώστη να ενσωματώσει αυτές τις βασικές έννοιες σε ένα κλινικό περιβάλλον. Επίσης, η παρουσίαση των ασθενών συνοδεύεται από οδηγούς ερωτήσεων και απαντήσεων.

Κάποια από τα θέματα καρδιοαναπνευστικής αξιολόγησης: φυσικές εξετάσεις, ακτινολογία θώρακα, δοκιμασίες αναπνευστικής λειτουργίας, ερμηνεία ΗΚΓ.

Κάποια από τα θέματα καρδιοαναπνευστικής αντιμετώπισης: Λήψη κλινικών αποφάσεων και θεραπευτικοί στόχοι, κινητοποίηση και άσκηση, αναπνευστικές ασκήσεις, ιατρικές και χειρουργικές παρεμβάσεις.

Τα ατομικά ιστορικά περιλαμβάνουν: σύντομο ιστορικό, περιγραφή της κλινικής εικόνας του ασθενή, τιμές αερίων αρτηριακού αίματος, ακτινογραφίες θώρακα, αναφορές αποτελεσμάτων εξέτασης του ΗΚΓ και/ή της αναπνευστικής λειτουργίας.

Η βασισμένη σε ερευνητικές αποδείξεις και περιστατικά μαθησιακή προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε από τους συγγραφείς W. Darlene Reid, BMR(PT), PhD και Frank Chung, BSc(PT), MSc επιτρέπει μία πιο ελκυστική εμπειρία. Οι σπουδαστές μπορούν να μάθουν και να αναπτύξουν ικανότητες για να προετοιμαστούν για την επαγγελματική τους μετάβαση ενώ οι κλινικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το βιβλίο σαν μία πηγή αναφοράς

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2009
Επιμέλεια Ελένη Καπρέλη
Μετάφραση Ζαχαρίας Δημητριάδης
ISBN 9789603998600
Σελίδες 336
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη