Κλινική νευρολογία και νευροανατομία

Κλινική νευρολογία και νευροανατομία

Aaron L. Berkowitz

58,50

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η Κλινική Νευρολογία και Νευροανατομία παρέχει μια σαφή, λογική εξέταση της σύνθετης σχέσης ανάμεσα στις νευροανατομικές δομές και λειτουργίες και στη νευρολογική νόσο. Γραμμένο με ευχάριστο ύφος και με περιεκτική δομή, το μοναδικό αυτό κείμενο προσφέρει μια συνοπτική επισκόπηση της θεμελιώδους νευροανατομίας και των αρχών κλινικού εντοπισμού που είναι απαραίτητες για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις. Σε αντίθεση με άλλα συγγράμματα νευρολογίας, τα οποία εστιάζουν είτε στη νευροανατομία είτε στην κλινική νευρολογία, η Κλινική Νευρολογία και Νευροανατομία ενσωματώνει τα δύο πεδία, διεγείροντας τον τρόπο με τον οποίο οι νευρολόγοι μαθαίνουν, διδάσκουν και σκέπτονται.
Η Κλινική Νευρολογία και Νευροανατομία είναι χωρισμένη σε δύο κύριες ενότητες. Στο Μέρος 1, παρουσιάζεται η κλινικά σχετική νευροανατομία σε κλινικό περιβάλλον, για την παροχή πλαισίου του νευρολογικού εντοπισμού και της διαφορικής διάγνωσης. Τα νοσήματα που αναφέρονται στις συζητήσεις σχετικά με τον εντοπισμό όσον αφορά στη διαφορική διάγνωση στο Μέρος 1 καλύπτονται με κλινικές λεπτομέρειες όσον αφορά στη διάγνωση και στην αντιμετώπισή τους στο Μέρος 2. Ως εκ τούτου, ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει στο Μέρος 1 για πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση που βασίζεται στον νευροανατομικό εντοπισμό για την αξιολόγηση των συμπτωμάτων και στο Μέρος 2 για τα κλινικά χαρακτηριστικά, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των νευρολογικών νοσημάτων.
Το βιβλίο αυτό προτείνεται ως μια πολύ καλή επιλογή για την πρώτη επαφή με το γνωστικό αντικείμενο της νευρολογίας. Παρέχει βασικά στοιχεία για τη θεωρητική κατανόηση του κόσμου της νευρολογίας και οδηγίες για την εφαρμογή τους και την ανάπτυξη των κλινικών δεξιοτήτων. Η μελέτη του θα βοηθήσει στη γρήγορη απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων κυρίως από τους φοιτητές της Ιατρικής και τους ειδικευόμενους του πρώτου έτους της Νευρολογίας και της Ψυχιατρικής, αλλά και τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (Νευροχειρουργικής, Παθολογίας, Γενικής ιατρικής, τμήματος επειγόντων περιστατικών, ΜΕΘ). Έτσι, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα στην καθημερινή κλινική πρακτική, κυρίως για τη διάγνωση και τη διαφορική διάγνωση των νευρολογικών παθήσεων, αλλά και βιβλίο σύντομης αναφοράς.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2020
Επιμέλεια Ηλιόπουλος Ιωάννης
ISBN 9789605834593
Σελίδες 398
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη