Κλινική διαιτολογία και διατροφή με στοιχεία παθολογίας

Κλινική διαιτολογία και διατροφή με στοιχεία παθολογίας

Αντώνης Ζαμπέλας

120,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 8724

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η αξία του βιβλίου αυτού ως σημείο αναφοράς είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι ένα βιβλίο που έχει συνταχτεί από ειδικούς στο χώρο της υγείας και ύστερα από συνεργασία ιατρών και διαιτολόγων, ώστε ο αναγνώστης να είναι σε θέση να καλύψει όλες τις πτυχές μίας νόσου. Το βιβλίο αυτό είναι επίσης πρωτότυπο, γιατί συνδυάζει άψογα τη θεωρία και την πράξη σε όλους τους τομείς της κλινικής διαιτολογίας. Συνδυάζει την παθοφυσιολογία, που έχει γραφτεί από εξειδικευμένους ιατρούς, και τα νεότερα δεδομένα της κλινικής διαιτολογίας, που έχει γραφτεί από εξειδικευμένους διαιτολόγους. Συνθέτει πολύ καλά τα παραπάνω αντικείμενα και δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να έχει μια πλήρη εικόνα μιας νόσου και της ιατρο-διατροφικής προσέγγισης που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο συντάκτης αυτού του βιβλίου πέτυχε να συλλέξει σε δύο τόμους, όλες τις πληροφορίες που εστιάζονται στην ιατρική διατροφική θεραπεία, με κατάλληλη και εκτενή διεθνή βιβλιογραφία.

Η διατροφική αντιμετώπιση μίας νόσου έχει αναγνωριστεί ως το βασικό θεμέλιο της φροντίδας του ασθενούς από την εποχή του Ιπποκράτη. Ωστόσο, πολλές ασθένειες, όπως επίσης το τραύμα και η λοίμωξη, μπορεί να μεταβάλλουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα, να μειώσουν την όρεξη, να μεγιστοποιήσουν τις ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, και τελικά να επιφέρουν δραματική επιδείνωση στην κατάσταση θρέψης του ασθενή, οδηγώντας σε αυξημένη θνησιμότητα. Επομένως, η αξιολόγηση των διατροφικών αναγκών και των μεταβολών στον μεταβολισμό είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επίτευξη της κατάλληλης διαιτητικής εντολής.

Αυτό το βιβλίο αναγνωρίζει ότι οι ανερχόμενοι τομείς της αλληλεπίδρασης γονιδίων και θρεπτικών συστατικών αλλά και της συμβουλευτικής θα παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της υγείας, της φυσικής κατάστασης, και της ιατρικής διατροφικής φροντίδας στο μέλλον. Περιέχει εμπεριστατωμένα παραρτήματα, πίνακες, εικόνες, γραφήματα, παρέχοντας κατά αυτό τον τρόπο πρακτικές συμβουλές και κλινικά εργαλεία. Το κείμενο είναι ευανάγνωστο και οργανωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει τις βασικές γνώσεις και πληροφορίες της κλινικής διαιτολογίας, παρέχοντας τη σύνδεση της θεωρητικής γνώσης και των κλινικών πληροφοριών με τρόπο που είναι χρήσιμος σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επαγγελματίες υγείας, κυρίως διαιτολόγους, ιατρούς και νοσηλευτές. (Αθανάσιος Παπαβασιλείου- Καθηγητής Βιολογικής Χημείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχαήλ Κουτσιλιέρης -Καθηγητής Φυσιολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών).

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Πασχαλίδης
Έτος Έκδοσης 2011
ISBN 9789604892938
Σελίδες 1022
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη