Ισοκινητική δυναμομέτρηση και εξάσκηση

Ισοκινητική δυναμομέτρηση και εξάσκηση

Στοιχεία φυσιολογίας των μυών – Εμβιομηχανικής και Κινησιολογίας

Παναγιώτης Τσακλής

13,00

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Tο βιβλίο παρουσιάζει τις δυνατότητες της Ισοκίνησης, επιχειρώντας να καλύψει την έλλειψη ενός πλήρους εγχειριδίου που να περιγράφει τη μέθοδο και τις εφαρμογές της στην ελληνική γλώσσα. Η χρήση της Ισοκίνησης, είτε στον εργοδυναμικό έλεγχο είτε στη διαδικασία της αποκατάστασης, είναι χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του θεραπευτή αλλά και κάθε επιστήμονα-ειδικού. Στα κεφάλαιά του περιλαμβάνονται στοιχεία για την ορολογία της Ισοκίνησης, τις μεθόδους της Ισοκινητικής Δυναμομέτρησης και τη διαδικασία της Ισοκινητικής Εκγύμνασης – Αποκατάστασης. Συγκεκριμένα αναφέρεται στις φυσιολογικές, εμβιομηχανικές, δομικές ιδιότητες των μυών, στη μυϊκή τους ενεργοποίηση, στα στοιχεία φυσιολογίας και φυσικής μηχανικής, στην ισοκινητική άσκηση και στην διαδιακασία ισοκινητικού ελέγχου, στην ισοκινητική εξάσκηση και τέλος στην ισοκίνηση του γόνατος και την δυναμομέτρηση και εξάσκηση των εκτεινόντων/καμπτήρων μυών. Σκοπός του βιβλίου είναι να δώσει το ερέθισμα στον επιστήμονα να προσεγγίσει το θέμα έχοντας κατανοήσει τους όρους και τη σχετική μεθοδολογία. Με βάση τις γνώσεις που παρέχει μπορεί ο επιστήμονας να επεκταθεί στη συνέχεια και σε άλλα εξειδικευμένα συγγράμματα.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2019
ISBN 978-960-12-2432-9
Σελίδες 112
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη