Ο Δρ Παναγιώτης Τσακλής, είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Ερευνητής (Senior Researcher) στο Τμήμα Μοριακής Ιατρικής και Χειρουργικής στο Karolinska Institute της Σουηδίας.
Είναι μέλος του Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), από το 2015.
Διατελεί Διευθυντής του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΑΤΕΙΘ από το 2010 και ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙΘ (2012-14).
Είναι προεδρεύων της Επιτροπής διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΑΤΕΙΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εμβιομηχανικής και Εργονομίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.
Είναι κάτοχος βασικού πτυχίου των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙΘ (1987) και του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (1991). Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στη Βιολογία της Άσκησης στο ΑΠΘ το 2001. Έκανε το μεταδιδακτορικό του (postDoc studies fellowship) στο Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας, στον τομέα της Εμβιομηχανικής και του Κινητικού Ελέγχου (2005-2006). Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Μηχανικής Ιστών στο HST – Harvard Medical School/ΜΙΤ (2007). Εργάστηκε ως βασικός ερευνητής και διδάσκων, στα Τμήματα NVS & Public Health Sciences του Karolinska Institute (2005-2009). Τοποθετήθηκε ως επισκέπτης Καθηγητής/ερευνητής στο Dept Mechanical Engineering (Bioengineering) του Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ (2008-2012) και είναι μέλος της Ένωσης Μεταπτυχιακών Υποτρόφων του Harvard Medical School. Έχει έντονη κινητικότητα Διδασκαλίας μέσω του LLP Erasmus+ σε αρκετά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.
Έχει πλούσιο συγγραφικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο στα πεδία της Εμβιομηχανικής, της Εργοφυσιολογίας, της Εργονομίας και της Αποκατάστασης. Συμμετέχει σε 4 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, ως υπεύθυνος διδακτικών ενοτήτων και έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό Προπτυχιακών, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών διατριβών. Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτημένα από την ΕΕ (FP3 – FP7 – INTERREG II – Erasmus+ etc).
Εχει εκπαιδευτεί στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών για σχολές Υγείας από το Harvard Medical School και είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης για την ετήσια βράβευση των προτάσεων προγραμμάτων σπουδών, στην Ιατρική Σχολή του Case Western Reserve University, USA από το 2009.
Είναι τακτικός Εμπειρογνώμονας (EXPERT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τα προγράμματα Horizon 2020 και ERASMUS+, καθώς επίσης και μέλλος επιτροπών αξιολόγησης ερευνητικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Έρευνας Κύπρου και του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.
Προβάλλονται και τα 2 αποτελέσματα