Για ένα ενδιαφέρον μάθημα φυσικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο

Για ένα ενδιαφέρον μάθημα φυσικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο

200 αναλυτικά σχέδια μαθημάτων

Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Νικόλαος Διγγελίδης

43,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η διατήρηση υψηλού ενδιαφέροντος των μαθητών στο μάθημα φυσικής αγωγής είναι δείκτης επιτυχίας της διδασκαλίας. Στην Ελληνική βιβλιογραφία, το θεωρητικό πλαίσιο και οι πρακτικές υποδείξεις για αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών περιγράφονται στο βιβλίο “Για μια καλύτερη διδασκαλία της φυσικής αγωγής” (Παπαϊωάννου, Θεοδωράκης και Γούδας, 1999) όπως και σε άλλα βιβλία διδακτικής που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια (π.χ., Mosston & Ashworth, 1997).

Ωστόσο, αυτό που ως τώρα έλειπε είναι συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς αυτές οι υποδείξεις μπορούν να υλοποιηθούν στην καθημερινή πραγματικότητα με βάση το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα. Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι να καλύψει ένα μέρος αυτού του κενού προτείνοντας συγκεκριμένα ημερήσια μαθήματα φυσικής αγωγής για το δημοτικό σχολείο.

Σημαντικό πλεονέκτημα του προτεινόμενου διδακτικού υλικού είναι η εφαρμογή του για μια ολόκληρη χρονιά σ’ όλες τις τάξεις ενός δημοτικού σχολείου και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας αυτής της παρέμβασης. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, αφού στο σχολείο όπου εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα παρέμβασης οι μαθητές και μαθήτριες είχαν πιο υψηλό προσανατολισμό στην προσωπική βελτίωση και έδειχναν υψηλότερο ενδιαφέρον στο μάθημα φυσικής αγωγής απ’ ότι στα σχολεία ελέγχου.

Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού υλικού και η διδασκαλία στο σχολείο παρέμβασης έγινε από τον πρώτο συγγραφέα του βιβλίου και η αξιολόγησή της από τον δεύτερο. Με δύο λόγια προτείνουμε διδακτικό υλικό το οποίο έχει εφαρμοσθεί στην πράξη από εμάς τους ίδιους αντί να καταγράψουμε σκέψεις που κανείς δεν ξέρει αν είναι υλοποιήσιμες. Επίσης γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή του έχει θετικά αποτελέσματα, αφού το ελέγξαμε υιοθετώντας τις πιο αυστηρές επιστημονικές μεθόδους αξιολόγησης του προγράμματος και ανάλυσης των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον Πληροφορίες

ISBN 978-960-602-085-8
Σελίδες 520
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη