Το φάσμα των μεθόδων διδασκαλίας στη φυσική αγωγή: από τη θεωρία στην πράξη

Το φάσμα των μεθόδων διδασκαλίας στη φυσική αγωγή: από τη θεωρία στην πράξη

Νικόλαος Διγγελίδης

21,15

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

 

  • Γνωρίζετε πόσες μεθόδους χρησιμοποιείτε καθημερινά στο μάθημά σας και ποιες οι συνέπειες αυτών για τους μαθητές;
  • Πώς μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στη διδασκαλία μας, όταν μας λείπει το αθλητικό υλικό που χρειαζόμαστε;
  • Χρειαζόμαστε πάντα τη βοήθεια του εκπαιδευτικού, προκειμένου να μάθουμε, ή υπάρχουν και αντικείμενα τα οποία μπορεί κάποιος να μάθει με λίγη ή καθόλου βοήθεια και καθοδήγηση;
  • Είναι αρκετή η χρήση μιας μόνο μεθόδου διδασκαλίας, όταν γνωρίζουμε την ποικιλία των στόχων του μαθήματος της φυσικής αγωγής;
  • Πώς εξατομικεύετε τη διδασκαλία σας;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που οδήγησαν το συγγραφέα στη συστηματική ενασχόληση με τις μεθόδους διδασκαλίας και τη συγγραφή του παρόντος εγχειριδίου.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας απευθύνεται, ως επί το πλείστον: α) στους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής που θέλουν να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους χρησιμοποιώντας ένα ευρύτερο φάσμα μεθόδων διδασκαλίας και β) στους φοιτητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α., ιδιαίτερα όσους κάνουν την πρακτική τους στα σχολεία.
Ο σκοπός του συγγραφέα ήταν να γραφεί ένας σύντομος πρακτικός οδηγός δίνοντας έμφαση στην πράξη, την εφαρμογή της κάθε μεθόδου και, κυρίως, στα βήματα ή και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αποτελεσματική εφαρμογή της κάθε μεθόδου.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2007
ISBN 978-960-602-084-1
Σελίδες 136
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη