Εισαγωγή στην άσκηση με βάρη

Εισαγωγή στην άσκηση με βάρη

Μεθοδολογία οργάνωσης προγραμμάτων άσκησης με βάρη για προπόνηση Δύναμης και βελτίωσης Επιδόσεων σε Ατομικά και Ομαδικά αθλήματα

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

49,00

Το παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζει με απλότητα και σαφήνεια πώς να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε ένα εξειδικευμένο αλλά και εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης με βάρη.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Σωματική διάπλαση, Αδυνάτισμα, Ο γυμναστής στο γυμναστήριο, Άσκηση ειδικού πληθυσμού.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις σημερινές τάσεις σε θέματα άσκησης, φυσικής κατάστασης, καθώς και στην αποκατάσταση τραυματισμών, πολλοί ασκούμενοι ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και επάγγελμα στρέφονται στην προπόνηση με αντιστάσεις βάρη, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και βελτίωση των λειτουργιών του μυϊκού συστήματος.

Με αφετηρία την παραπάνω διαπίστωση το παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζει με απλότητα και σαφήνεια πώς να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε ένα εξειδικευμένο αλλά και εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης με βάρη. Αναλύει και παρουσιάζει με μεθοδικότητα μεγάλο αριθμό ασκήσεων δύναμης, προσφέροντας πλήρη εικόνα των μυών που συμμετέχουν στην εκτέλεση της κάθε άσκησης, αιτιολογώντας ταυτόχρονα το σχεδιασμό ενός προγράμματος άσκησης με βάρη σύμφωνα με την εκάστοτε ανάγκη.

Αποτελεί ένα σύγχρονο βοήθημα για φοιτητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές, αλλά και απλούς ασκούμενους, παρουσιάζοντας όλες τις βασικές παραμέτρους, την επιλογή των ασκήσεων αλλά και τον τρόπο εκτέλεσης τους τα οποία αποτελούν τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για το σχεδιασμό και εκτέλεση μιας προπονητικής μονάδας με βάρη.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Τελέθριον
Έτος Έκδοσης 2009
ISBN 978-960-8410-54-1
Σελίδες 488
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 813g
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη