Εικονική αντιμετώπιση του Taekwondo

Εικονική αντιμετώπιση του Taekwondo

Δημήτρης Β. Κεχαγιάς

14,00

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει όλα τα στάδια εκπαίδευσης του Taekwondo μέχρι και την απόκτηση της μαύρης ζώνης και του ενός DAN. Τα Στάδια εκμάθησης της βασικής εκπαίδευσης του αθλητή στο Taekwondo είναι έξι. Κάθε στάδιο εκπροσωπείται και από μία ζώνη. Η πρώτη ζώνη η άσπρη είναι η δυσκολότερη, επειδή ο αθλητής διανύει ένα στάδιο προσαρμογής. Η Υλη περικλείεται μέσα στο πρώτο πούσμε.

Η εκμάθηση και η αυτοματοποίηση, με τα δυναμικά στοιχεία της εκτέλεσης θα δώσει στον αθλητή την δεύτερη ζώνη, την κίτρινη, ώστε να περάσει στο δεύτερο στάδιο. Που ο αθλητής βιώνει τις πρώτες μορφές άμυνας και επίθεσης που σύμφωνα με το τεχνικό περιεχόμενο πηγάζουν μέσα από την ύλη του δεύτερου και τρίτου πούσμε. Η σταθερότητα στην εκτέλεση θα του δώσουν την τρίτη ζώνη την πράσινη.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα στο τρίτο στάδιο εκμάθησης, είναι οι αγωνιστικές τεχνικές. Τα τεχνικά στοιχεία της βασικής εκπαίδευσης περικλείονται στο τέταρτο και πέμπτο πούσμε τα οποία εισάγουν τον αθλητή στο τέταρτο στάδιο της εκμάθησης με την απόκτηση της Μπλε ζώνης. Στο στάδιο αυτό η βασική εκπαίδευση επικεντρώνεται στην εκμάθηση του έκτου και του έβδομου πούσμε.

Οι τεχνικές αυτοάμυνας στο τέταρτο στάδιο γίνονται πιο σύνθετες και αποκτούν μεγαλύτερη μαχητικότητα. Ακολουθεί το πέμπτο στάδιο τη βασικής εκμάθησης με την απόκτηση της κόκκινης ζώνης. Το όγδοο πούσμε είναι και το τελευταίο για τον πρώτο κύκλο της εκπαίδευσης του αθλητή του Taekwondoγια την απόκτηση της μαύρης ζώνης και ενός DAN.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Τελέθριον
Έτος Έκδοσης 2005
ISBN 960-8410-36-3
Σελίδες 180
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 356g
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη