Εγχειρίδιο προετοιμασίας ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου

Εγχειρίδιο προετοιμασίας ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου

Αθανάσιος Σουγλής, Πιέρρος Θωμάκος, Σήφης Βενάκης

25,00

20,0030,00

Επιλέξτε από το πεδίο Τύπος βιβλίου αν θέλετε να αγοράσετε το έντυπο βιβλίο, το ebook ή και τα 2 μαζί. Για να διαβάσετε το ebook πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή BOOKS FOR SPORTS από το Google Play Store ή το Apple App Store.  Λεπτομέρειες και links θα βρείτε εδώ.

Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός: Μ/Δ Κατηγορίες: , , Tags: ,
Product ID: 33153

Περίληψη

Το βιβλίο παρουσιάζει αναλυτικά ένα πρόγραμμα προετοιμασίας επτά εβδομάδων + την πρώτη εβδομάδα της αγωνιστικής σεζόν για ποδοσφαιρικές ομάδες που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Παρατίθεται αναλυτικά η προπόνηση κάθε ημέρας και οι ασκήσεις παρουσιάζονται με σχήματα και περιγραφή.

Το παρόν πρόγραμμα εφαρμόστηκε από τον προπονητή Σήφη Βενάκη τη σεζόν 2021-2022 στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής η οποία τερμάτισε πρώτη (Πρωταθλήτρια) στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΑ (Αθήνα), με αποτέλεσμα να πετύχει την άνοδό της στη Γ Εθνική κατηγορία.

Το παρόν βιβλίο έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο στα χέρια των προπονητών και των προπονητών φυσικής κατάστασης, το οποίο θα αποτελέσει «τροφή» για σκέψη και προβληματισμό, δημιουργώντας τέτοιες συνθήκες, ώστε να γίνει η προπόνηση περισσότερο επιστημονική, καλύπτοντας τις ανάγκες της σύγχρονης προπονητικής του ποδοσφαίρου, προάγοντας έτσι το επίπεδο του ερασιτεχνικού σωματείου. Βοηθάει τη σκεπτική λειτουργία όλων των εμπλεκομένων με την προπονητική διαδικασία, όσον αφορά στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος προπόνησης, από την περίοδο της προετοιμασίας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αποτελεί έναν οδηγό εφαρμοσμένων ασκήσεων για κάθε προπονητική μονάδα, η οποία έχει ως στόχο τη βελτίωση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών, συνδυάζοντας τα στοιχεία της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής κατάρτισης και της τακτικής συμπεριφοράς, με την αμυντική και επιθετική λειτουργία. Συνάμα, εκτός από τον τρόπο λειτουργίας και επίτευξης των στόχων της προπονητικής διαδικασίας, παρουσιάζεται η θεμελίωση της συνολικής στρατηγικής που επιδιώκεται να εφαρμόσει η ομάδα.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2022
ISBN 978-618-5649-04-3
Σελίδες 184
Εξώφυλλο Μαλακό

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη