Εφαρμοσμένη αθλητική φυσικοθεραπεία

Εφαρμοσμένη αθλητική φυσικοθεραπεία

Φουσέκης Κωνσταντίνος

150,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η “Εφαρμοσμένη Αθλητική Φυσικοθεραπεία” δημιουργήθηκε με στόχο να λειτουργεί ως πηγή γνώσεων δίνοντας στο σύγχρονο αθλητικό φυσικοθεραπευτή τη δυνατότητα της ολιστικής προσέγγισης του τραυματισμένου αθλητή με κριτική χρήση των τρεχόντων ερευνητικών αποδείξεων (evidence based practice).

Το παρόν σύγγραμμα, γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες υγείας (ακαδημαϊκούς και κλινικούς), παρέχει λεπτομερείς και τεκμηριωμένες οδηγίες για κάθε βήμα της φυσικοθεραπείας των αθλητικών κακώσεων από τη στιγμή (έναρξη) της κάκωσης μέχρι την επανένταξη του αθλητή στο κανονικό πρόγραμμα άθλησης.

Βασισμένο στη σύγχρονη επιστημονική τεκμηρίωση, δίνει επακριβείς πληροφορίες:
α) για την παροχή πρώτων βοηθειών στους αγωνιστικούς χώρους
β) για τις τεχνικές και μεθόδους φυσικοθεραπείας στο εργαστήριο φυσικοθεραπείας
γ) για τις τεχνικές λειτουργικής αποκατάστασης στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι εν λόγω πληροφορίες προσφέρονται στον αναγνώστη με ευανάγνωστα κείμενα, με αναλυτικούς πίνακες, με εξειδικευμένα κλινικά προγράμματα φυσικοθεραπείας και με πληθώρα (πάνω από 1.400) πρωτότυπων σχημάτων και εικόνων.

Μία άλλη σημαντική καινοτομία του παρόντος βιβλίου έγκειται στην αναλυτική περιγραφή της λειτουργικής αποκατάστασης των αθλητικών κακώσεων με παράλληλη ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνικών αποκατάστασης
(plyometrics, skipping exercises, trx training systems, bosu trainer, body blade, powerbags, kettlebells), εφαρμογές που προτείνονται για πρώτη φορά στη διεθνή βιβλιογραφία. Η κλινική περιγραφή προγραμμάτων επιταχυνόμενης και επιθετικής φυσικοθεραπείας σε συνδυασμό με τα πρωτόκολλα κλασικής φυσικοθεραπείας αποτελεί έναν ακόμη νεωτερισμό, που παρέχει τη δυνατότητα στο φυσικοθεραπευτή να επιλέξει κάθε φορά την επιθυμητή (βασισμένη στην επιστημονική έρευνα) θεραπευτική προσέγγιση.

Το σύγγραμμα αυτό είναι επιπλέον το πρώτο που δημιουργεί ένα πλαίσιο αναφοράς, παρέχοντας, τόσο στον προπτυχιακό και μεταπτυχιακό φοιτητή φυσικοθεραπείας, όσο και στον επαγγελματία αθλητικό φυσικοθεραπευτή, τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου κλινικού συλλογισμού, που αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για την υιοθέτηση ορθής κλινικής πρακτικής στην αθλητική φυσικοθεραπεία.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2014
ISBN 9789963716715
Σελίδες 1104
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη