Εφαρμογές ειδικών τεχνικών φυσικοθεραπείας στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης

Εφαρμογές ειδικών τεχνικών φυσικοθεραπείας στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης

Μπία Ιωάννου, Ν. Χ. Κουτσάμπελας

60,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο «Εφαρμογή ειδικών τεχνικών φυσικοθεραπείας στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης», των Χρήστου Ν. Κουτσαμπέλα και Μπίας Δ. Ιωάννου, αποτελεί μοναδικό στο είδος του εγχειρίδιο.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των φυσικοθεραπευτικών συγγραμμάτων προτείνεται ένα είδος τεχνικής για το σύνολο των κινητικών δομών του ανθρωπίνου σώματος. Αντίθετα, στο παρόν βιβλίο προτείνεται σχεδόν το σύνολο των τεχνικών αποκατάστασης για μία και μόνο δομή: την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Ο εγκέφαλος επικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα διά μέσου της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Στη διάρκεια της ζωής μας, οι επιλογές μας αλλά και απρόβλεπτες καταστάσεις δημιουργούν προβλήματα στην αυχενική μοίρα. Η λανθασμένη τοποθέτηση του σώματος κατά την εργασία ή κατά την ανάπαυση, το σωματικό και ψυχολογικό στρες, η κακή τεχνική κατά την άθληση, οι άμεσοι βίαιοι τραυματισμοί και οι απότομες μεταβολές της ταχύτητας αποτελούν παράγοντες δυσλειτουργίας και αποδιοργάνωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Οι φυσικοθεραπευτές αποτελούν τη μεγαλύτερη ελπίδα των ασθενών με προβλήματα στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Στο βιβλίο αναλύονται οι ειδικές τεχνικές που μπορούν να επιλέξουν και να εφαρμόσουν οι φυσικοθεραπευτές για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα προκειμένου οι ασθενείς να επανακτήσουν και πάλι την άριστη επικοινωνία με τον εγκέφαλό τους.

Προτείνονται τεχνικές της μυϊκής ενέργειας (ΜΕΤ), τεχνικές διάτασης και κινητοποίησης, τεχνικές χαλάρωσης, τεχνικές βελτίωσης της ροής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, τεχνικές απελευθέρωσης των περιτονιών, τεχνικές βελονισμού, τεχνικές μάλαξης, τεχνικές διάτασης του νευρικού ιστού, τεχνικές για τις κροταφογναθικές αρθρώσεις, τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής, τεχνικές σταθεροποίησης και τεχνικές κινητοποίησης της αυχενοθωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Επίσης δίνονται συμβουλές εργονομίας για τη βελτίωση της στάσης του σώματος κατά την εργασία και την ανάπαυση.

Τέλος, δίνονται σχηματικά ασκήσεις που μπορούν όλοι εύκολα να εφαρμόσουν στον χώρο τους με στόχο την κινητοποίηση, την ενδυνάμωση και τη διάταση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2021
ISBN 9789605835064
Σελίδες 356
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη