Diego Simeone – Επιθετική τακτική

Diego Simeone – Επιθετική τακτική

Ανάλυση τακτικής και προπονητικές μονάδες από το 4-4-2 της Atletico Madrid

Αθανάσιος Τερζής

23,00

18,0028,00

Επιλέξτε από το πεδίο Τύπος βιβλίου αν θέλετε να αγοράσετε το έντυπο βιβλίο, το ebook ή και τα 2 μαζί. Για να διαβάσετε το ebook πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή BOOKS FOR SPORTS από το Google Play Store ή το Apple App Store. Λεπτομέρειες και links θα βρείτε εδώ.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο αυτό παρέχει μια πλήρη τακτική ανάλυση της επιθετικής τακτικής του 4-4-2 του Diego Simeone (73 τακτικές κατάστασης), για κάθε προπονητή που θέλει να διδαχτεί από έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου.

Ο Αθανάσιος Τερζής είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A` και χρησιμοποίησε αυτή την τακτική ανάλυση της Atletico Madrid για να δημιουργήσει 64 ασκήσεις και παραλλαγές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις προπονήσεις για να εκπαιδεύσετε την επιθετική τακτική του Diego Simeone και να την εφαρμόσετε στις δικές σας προπονητικές μονάδες.

Η επιτυχία της Atletico Madrid υπό την καθοδήγηση του Simeone θεμελιώθηκε στη νοοτροπία νικητή, μέσα από την αφοσίωση, το πάθος, την πυγμή και την προσήλωση, ενώ το αγωνιστικό πλάνο νίκης βασίζεται στην άψογη οργάνωση της τακτικής. Παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, σε σχέση με αντιπάλους όπως η Real Madrid και η Barcelona, η ομάδα της Atletico αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς σε όλη την Ευρώπη.

Υπό την καθοδήγηση του Diego Simeone η ομάδα αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματική στο επιθετικό της παιχνίδι και έχει μεγάλη επιτυχία στην επίτευξη τερμάτων με έξυπνους αυτοματισμούς και χρησιμοποιώντας το στυλ των αντεπιθέσεων.

Η Atletico έφτασε σε μεγάλες επιτυχίες χρησιμοποιώντας αυτή την επιθετική τακτική, παρότι αγωνιζόταν απέναντι σε ομάδες με πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες. Σας παραθέτουμε ορισμένα από τα εξαιρετικά κατορθώματα απέναντι σε κάθε πρόβλεψη:

 • Πρωταθλητές Ισπανίας (La Liga) 2014.
 • Φιναλίστ UEFA Champions League (2014 + 2016).
 • Πρωταθλητές UEFA Europa League (2012 + 2014).
 • Πρωταθλητές UEFA Super Cup (2012 + 2018).
 • Κυπελλούχοι Ισπανίας (Copa Del Rey) 2013.

Τακτική ανάλυση και παραδείγματα θεματικών προπονήσεων:

 • Μετατόπιση του κεντρικού αμυντικού εκτός θέσης για τη δημιουργία και εκμετάλλευση του χώρου.
 • Συγχρονισμένες κινήσεις του πλάγιου αμυντικού και του πλάγιου μέσου.
 • Δημιουργία υπερφόρτωσης και επίθεση από τον κεντρικό άξονα.
 • Κίνηση στην τυφλή πλευρά του αμυντικού για την υποδοχή μιας μεγάλης μεταβίβασης στην πλάτη της άμυνας.
 • Αντεπίθεση έπειτα από ανάκτηση της μπάλας στην κεντρική περιοχή (άμεση απειλή).

Υποδείγματα προπονήσεων:

 • Ο επιθετικός εκμεταλλεύεται τον χώρο στην πλάτη του πλάγιου αμυντικού μέσα από άσκηση τεχνικής με τελείωμα στο τέρμα.
 • Επιλογές του πλάγιου αμυντικού που υποδέχεται σε υψηλή θέση μέσα από λειτουργική άσκηση.
 • Ο επιθετικός κατεβαίνει χαμηλά για να υποδεχτεί ή να δημιουργήσει χώρο στην πλάτη της άμυνας μέσα από παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο.
 • Αντεπίθεση σε κατάσταση κλειστής μεταβίβασης μέσα από δυναμικό παιχνίδι.
 • Εκμετάλλευση του πλάτους κατά την αντεπίθεση μέσα από δυναμικό παιχνίδι.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2021
Μετάφραση Δημήτρης Τζουβάρας
ISBN 978-618-5316-81-5
Σελίδες 196
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 600g

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτo σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη