Αντώνης Τοσουνίδης

Αντώνης Τοσουνίδης

O ΑντώνηςΤοσουνίδης γεννήθηκε στη Φλώρινα, σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α. Π. Θεσ/νίκης με βαθμό πτυχίου 9.00 (Άριστα) και έκανε το 1988 μεταπτυχιακές Σπουδές στo Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο (Deutsche Sporthochschule) της Κολωνίας Γερμανία στην Οργανωση - Διοίκηση Αθλητισμού ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Εχει το Δίπλωμα Προπονητή της Γερμανικής Ένωσης Αθλητικών Ομοσπονδιών (DSB) στην Ακαδημία Προπονητών Κολωνίας (Trainerakademie). Σπούδασε επίσης στον Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, στη γνωστική περιοχή της «Επιστήμης του Ελεύθερου Χρόνου – Μαζικού Αθλητισμού». Επίσης έκανε σπουδές στον Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη γνωστική περιοχή της «Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού». Φοίτησε από 7/1992 έως 6/1993 στο Nippon College of Physical Education στο Τόκυο, στα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας του Ιαπωνικού Αθλητικού πολιτισμού (Budo), της πολιτικής της Ιαπωνικής Αθλητικής Βιομηχανίας, του Golf και του Baseball. Η έρευνα της Διδακτορικής Διατριβής υποστηρίχτηκε από υποτροφία του Γερμανικού – Ιαπωνικού Κέντρου Βερολίνου σε συνεργασία με το Ιαπωνικό Υπουργείο των Εξωτερικών. Το διαστημα 1992-1998 εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή του στο Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας με κύρια γνωστική περιοχή την Επιστήμη του Ελεύθερου Χρόνου και δεύτερη γνωστική περιοχή την Κοινωνιολογία του Αθλητισμού. Θέμα: «Μάνατζμεντ του χρόνου των Εθνικών Προπονητών όλων των ολυμπιακών αθλημάτων στη Γερμανία και στην Ιαπωνία». Το διάστημα 2002-2021 εργάστηκε ως ΕΕΠ – Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστημίο Ιωαννίνων στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και από το 2022 έως σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστημίο Δυτικής Μακεδονίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα λεύκες εβδομάδες στην Ιαπωνία (χιονοδρομικό κέντρο Οσάκας), έχει δημοσιεύσει άρθρα και έρευνες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται κυρίως σε θέματα της Επιστήμης του Ελεύθερου χρόνου, της Παιδαγωγικής του ελεύθερου χρόνου, της Αθλητικής Κοινωνιολογίας και της Οργάνωσης – Διοίκησης Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής.

Βιβλία του Συγγραφέα

O ΑντώνηςΤοσουνίδης γεννήθηκε στη Φλώρινα, σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α. Π. Θεσ/νίκης με βαθμό πτυχίου 9.00 (Άριστα) και έκανε το 1988 μεταπτυχιακές Σπουδές στo Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο (Deutsche Sporthochschule) της Κολωνίας Γερμανία στην Οργανωση – Διοίκηση Αθλητισμού ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Εχει το Δίπλωμα Προπονητή της Γερμανικής Ένωσης Αθλητικών Ομοσπονδιών (DSB) στην Ακαδημία Προπονητών Κολωνίας (Trainerakademie). Σπούδασε επίσης στον Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, στη γνωστική περιοχή της «Επιστήμης του Ελεύθερου Χρόνου – Μαζικού Αθλητισμού». Επίσης έκανε σπουδές στον Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη γνωστική περιοχή της «Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού». Φοίτησε από 7/1992 έως 6/1993 στο Nippon College of Physical Education στο Τόκυο, στα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας του Ιαπωνικού Αθλητικού πολιτισμού (Budo), της πολιτικής της Ιαπωνικής Αθλητικής Βιομηχανίας, του Golf και του Baseball. Η έρευνα της Διδακτορικής Διατριβής υποστηρίχτηκε από υποτροφία του Γερμανικού – Ιαπωνικού Κέντρου Βερολίνου σε συνεργασία με το Ιαπωνικό Υπουργείο των Εξωτερικών. Το διαστημα 1992-1998 εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή του στο Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας με κύρια γνωστική περιοχή την Επιστήμη του Ελεύθερου Χρόνου και δεύτερη γνωστική περιοχή την Κοινωνιολογία του Αθλητισμού. Θέμα: «Μάνατζμεντ του χρόνου των Εθνικών Προπονητών όλων των ολυμπιακών αθλημάτων στη Γερμανία και στην Ιαπωνία». Το διάστημα 2002-2021 εργάστηκε ως ΕΕΠ – Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστημίο Ιωαννίνων στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και από το 2022 έως σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστημίο Δυτικής Μακεδονίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα λεύκες εβδομάδες στην Ιαπωνία (χιονοδρομικό κέντρο Οσάκας), έχει δημοσιεύσει άρθρα και έρευνες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται κυρίως σε θέματα της Επιστήμης του Ελεύθερου χρόνου, της Παιδαγωγικής του ελεύθερου χρόνου, της Αθλητικής Κοινωνιολογίας και της Οργάνωσης – Διοίκησης Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής.

Προβάλλεται το μοναδικό αποτέλεσμα

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη