Τζούντο

Τζούντο

Από την άσπρη ζώνη στη μαύρη: Το πλήρες εγχειρίδιο για τις εξετάσεις ζωνών

Βαγγέλης Παπαδημητρίου, Θανάσης Καπαρός, Νίκος Χεκήμογλου

17,00

Στο βιβλίο αυτό, δύο από τους κορυφαίους και παλαιότερους, εν ενεργεία Έλληνες εκπαιδευτές, οι Θανάσης Καπαρός και Νίκος Χεκήμογλου, μέλη και οι δύο της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο. Τζούντο, παρουσιάζουν αναλυτικά, με πάνω από 200 έγχρωμες φωτογραφίες, όλη την ύλη που χρειάζεται να γνωρίζετε ώστε να μπορέσετε να δώσετε με επιτυχία εξετάσεις στην Ε.Ο. Τζούντο και να αποκτήσετε όλες τις ζώνες, από την κίτρινη μέχρι και την καφέ.

Αποστολή σε 2-7 ημέρες
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 4785

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Για κάποιους, το Τζούντο είναι πολεμική τέχνη. Για κάποιους άλλους, είναι άθλημα. Για τον ιδρυτή του, τον Τζίγκορο Κανό (1860-1938), το Τζούντο ήταν κάτι παραπάνω: ήταν ένα σύστημα Φυσικής Αγωγής που είχε ως στόχο να ενώσει την παράδοση της Ιαπωνίας στις πολεμικές τέχνες με τον σύγχρονο κόσμο και να διαμορφώσει υγιείς ανθρώπους, με υγιή αντίληψη για τη ζωή τους και για την κοινωνία στην οποία ζούσαν.
Από το 1964, χρονιά κατά την οποία το Τζούντο εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, σιγά – σιγά ενισχύθηκε όλο και πιο πολύ η αγωνιστική του διάσταση, χωρίς, ωστόσο, να παραμεληθεί η ύλη του παραδοσιακού Τζούντο, η γνώση της οποίας είναι απαραίτητη για την εξέλιξη στην ιεραρχία του αθλήματος, μέσω της απόκτησης ζωνών, οι οποίες δείχνουν τον βαθμό προόδου του κάθε ασκούμενου στην τέχνη.
Στο βιβλίο αυτό, δύο από τους κορυφαίους και παλαιότερους, εν ενεργεία Έλληνες εκπαιδευτές, οι Θανάσης Καπαρός και Νίκος Χεκήμογλου, μέλη και οι δύο της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο. Τζούντο, παρουσιάζουν αναλυτικά, με πάνω από 200 έγχρωμες φωτογραφίες, όλη την ύλη που χρειάζεται να γνωρίζετε ώστε να μπορέσετε να δώσετε με επιτυχία εξετάσεις στην Ε.Ο. Τζούντο και να αποκτήσετε όλες τις ζώνες, από την κίτρινη μέχρι και την καφέ. Η ύλη που παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό είναι η επίσημη εξεταστέα ύλη που έχει καθιερωθεί από την Τεχνική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και η γνώση της θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή και επιτυχία ενός αθλητή στις εξετάσεις.
Η εξεταστέα ύλη για την απόκτηση του πρώτου, καθώς και του δεύτερου νταν, θα αποτέλεσει το υλικό για τον δεύτερο τόμο της σειράς, ο οποίος θα συμπληρώσει την καταγραφή των απαιτούμενων από την επίσημη Ομοσπονδία τεχνικών για τις εξετάσεις ζωνών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αλκίμαχον
Έτος Έκδοσης 2006
Επιμέλεια Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
ISBN 960-6623-24-6
Σελίδες 128
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη