Θεωρία και μεθοδική του Χάντμπολ

Θεωρία και μεθοδική του Χάντμπολ

Μια προπονητική και παιδαγωγική προσέγγιση

Χρήστος Κοτζαμανίδης

25,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Tο βιβλίο γράφηκε για τον φοιτητή ΤΕΦΑΑ, τον καθηγητή ΦΑ, τον προπονητή, τον διοικητικό παράγοντα και τον φίλαθλο. Το προηγούμενο έργο «Αθλητική προπόνηση στο Χάντμπολ, Θεωρία και μεθοδική» ουσιαστικά ήταν ένα επιστημονικό πόνημα και ο συγγραφέας συνέγραψε εκ νέου το έργο του ως ένα προπονητικό και διδακτικό οδηγό ώστε να είναι προσιτό σε ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Ένα δύσκολο εγχείρημα που ο συγγραφέας ελπίζει να έχει επιτύχει.

Τι καινούργιο έχει το βιβλίο αυτό;

Προστέθηκε ασκησιολόγιο στα αντικείμενα Τεχνικής και Τακτικής με την λογική των σταδίων ολοκλήρωσης από το πολύ γενικό και παιγνιώδες που είναι για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, έως την αγωνιστική άσκηση. Το ασκησιολόγιο που προστέθηκε ανά στάδιο είναι ενδεικτικό. Μπορεί να προσθέσει ο καθένας ότι άλλο επιθυμεί. Ξαναγράφτηκε εξολοκλήρου το κεφάλαιο της Επιβάρυνσης, Φυσικής Κατάστασης και του Σχεδιασμού της προπόνησης με βάση τα νέα δεδομένα της επιστημονικής Έρευνας. Σημαντικό στοιχείο του βιβλίου είναι η αναφορά για την προπόνηση φυσικής κατάστασης στην παιδική ηλικία. Στο θέμα της τακτικής, το βιβλίο επικεντρώνεται στο κρίσιμο σημείο των σύγχρονων τάσεων ανάπτυξης, του παγκόσμιου χάντμπολ στην εποχή μας. Συνοπτικά, κυρίαρχη μορφή τακτικής είναι η ατομική τακτική, η επιθετική και προβλεπτική άμυνα και η επιθετική δραστηριότητα πίσω από τα 9m, τα ισχυρά μακρινά σουτ, προσποιήσεις και σουτ ποικίλης εκτέλεσης, η κάθετη και μεγάλη διαγώνια πάσα. Τέλος προστέθηκε το κεφάλαιο για την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2019
ISBN 978-960-602-236-4
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη