Εγχειρίδιο χειροσφαίρισης

Εγχειρίδιο χειροσφαίρισης

Hans - Dieter Trosse

36,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο αυτό -σε μια πολυτελή τετράχρωμη έκδοση-περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία για τη διαμόρφωση της προπόνησης και του αγώνα της χειροσφαίρισης. Οι πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό μπορούν -σε μεγάλο βαθμό- να αξιοποιηθούν και από τις υπόλοιπες αθλοπαιδιές, από τη στιγμή που κάποια χαρακτηριστικά παρουσιάζουν μεγάλη ομοιότητα.

Το βιβλίο προέρχεται από μια χώρα (Γερμανία) που ανήκει στις μεγάλες δυνάμεις της διεθνούς χειροσφαίρισης και είναι γραμμένο από έναν καταξιωμένο επιστήμονα και πανεπιστημιακό δάσκαλο του αθλήματος, τον Hans-Dieter Trosse,  με μεγάλη θητεία (1984-1998) στη Γερμανική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ως υπεύθυνου για την επιμόρφωση των προπονητών.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι προτεινόμενο σύγγραμμα από τα περισσότερα και σημαντικότερα Τμήματα Φυσικής Αγωγής της Γερμανίας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αθλότυπο
Έτος Έκδοσης 2008
Επιμέλεια Αντώνης Καμπάς
ISBN 978-960-7378-83-5
Σελίδες 224
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

 • Η Ιστορία της Χειροσφαίρισης
 • Στρατηγική και Δομή της Αθλοπαιδιάς "Χειροσφαίριση"
 • Γενικά για τη Μεθοδική
 • Προπόνηση Τεχνικής
 • Φυσική Κατάσταση
 • Προπονητικός Σχεδιασμός
 • Βασικά Τεχνικο-τακτικά Στοιχεία της Χειροσφαίρισης
 • Σύγχρονη Προπόνηση - Εύκολα και Απλά
 • Η Άμυνα 1:5 ως Θεμελιώδης Άμυνα για τη Χειροσφαίριση των Νέων
 • Ο Προπονητής
 • Ατυχήματα και Τραυματισμοί στα Ομαδικά Αθλήματα

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη