Τεχνικές έγχυσης στην ορθοπεδική και αθλητιατρική

Τεχνικές έγχυσης στην ορθοπεδική και αθλητιατρική

S. Longworth, S. Saunders

28,00

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΘΕΤΟ CD

Οι Τεχνικές Έγχυσης στην Ορθοπαιδική και την Αθλητιατρική αποτελούν έναν συνοπτικό και πρακτικό οδηγό για την τεχνικές έγχυσης σε αρθρώσεις και μαλακά μόρια για την ανακούφιση από τον μυοσκελετικό πόνο και την φλεγμονή. Είναι ένα απαραίτητο βιβλίο για μία μεγάλη ποικιλία ιατρικών ειδικοτήτων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των κακώσεων των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων σε σχέση με τον αθλητικό και την υπέρχρηση.

Το βιβλίο ασχολείται με τις τεχνικές έγχυσης ανά περιοχή του σώματος. Για κάθε βλάβη οι συγγραφείς παραθέτουν μία βήμα προς βήμα καθοδήγηση για την επιλογή του κατάλληλου ασθενούς και για τη χορήγηση του φαρμάκου. Κάθε γραπτή περιγραφή συνοδεύεται από μία απεικόνιση της ανατομίας της περιοχής και από μία φωτογραφία, όπου φαίνονται τα ανατομικά ορόσημα για την έγχυση.

Τα εισαγωγικά κεφάλαια διαπραγματεύονται τις επιδράσεις και τις χρήσεις των κορτικοστεροειδών και των τοπικών αναισθητικών με τη ΧΡήση των πιο πρόσφατων στοιχείων από ερευνητικά δεδομένα. Παρατίθενται οι διαδικασίες ασφάλειας για τη χρήση των προϊόντων αυτών και οι κλινικές οδηγίες για τις ασφαλείς τεχνικές έγχυσης.

Στο CD-ROM που συνοδεύει το βιβλίο γίνεται επίδειξη και επεξηγείται η τεχνική για τον εντοπισμό της σωστής ανατομικής Θέσης για την εισαγωγή της βελόνας και για την παροχή της έγχυσης.

 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  Οδηγός βήμα προς βήμα για τις τεχνικές έγχυσης
 • Πλούσια απεικόνιση με έγχρωμα σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες της περιοχής εισαγωγής της βελόνας και για τη σωστή τοποθέτηση της βελόνας
 • Περιλαμβάνεται CD-ROM όπου με μικρής διάρκειας βίντεο γίνεται επίδειξη της εισαγωγής της βελόνας για κάθε βλάβη
 • Παράθεση του κειμένου και των αντίστοιχων απεικονίσεων σε αντικριστές σελίδες
 • Περιλαμβάνονται βασικές πληροφορίες για τις ουσίες προς έγχυση
 • Υιοθετούνται οι πιο πρόσφατες κλινικές οδηγίες για την ασφάλεια της διαδικασίας
 • Αφορά πολλές ιατρικές ειδικότητες που ασχολούνται με την αντιμετώπιση επώδυνων αρθρώσεων και μαλακών μορίων, ειδικά σε σχέση με τον αθλητισμό και την υπέρχρηση
 • Η βασική συγγραφέας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον καθορισμό των κλινικών οδηγιών για την ασφαλή πρακτική και ασχολείται επίσης με τον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή των τεχνικών αυτών από φυσικοθεραπευτές.
 • Οι Τεχνικές Έγχυσης στην Ορθοπαιδική και την Αθλητιατρική έχει γραφτεί από δύο συγγραφείς, που χαίρουν μεγάλου σεβασμού και που διαθέτουν χρόνια εμπειρίας τόσο στην εφαρμογή, όσο και στη διδασκαλία των τεχνικών αυτών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Παρισιάνου
Έτος Έκδοσης 2010
Επιμέλεια Δ.Α. Ι. Βερέττας
ISBN 978-960-394-714-1
Σελίδες 224
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 19 × 25 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη