Σχεδιασμός και προγραμματισμός της αθλητικής προπόνησης

Σχεδιασμός και προγραμματισμός της αθλητικής προπόνησης

Γεώργιος Παραδείσης, Γρηγόρης Μπογδάνης, Παναγιώτης Βεληγκέκας

85,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 21052

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η δόμηση του προγράμματος προπόνησης περιλαμβάνει (α) τον σχεδιασμό, δηλαδή το διαχωρισμό του προγράμματος προπόνησης σε χρονικές περιόδους με συγκεκριμένη δομή και στόχους (μακρόκυκλους, μεσόκυκλους, μικρόκυκλους και φάσεις) και (β) τον προγραμματισμό, δηλαδή τη δόμηση του περιεχομένου της προπόνησης, όπου χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα μέσα και μέθοδοι, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων και την τελειοποίηση της τεχνικής και τακτικής του αθλήματος.

Ο σχεδιασμός και προγραμματισμός της αθλητικής προπόνησης επιβάλλεται να βασίζεται στις γνώσεις που προκύπτουν από τις αθλητικές επιστήμες, όπως για παράδειγμα η εργοφυσιολογία, η βιομηχανική των αθλητικών κινήσεων και η αθλητική ψυχολογία. Οι γνώσεις αυτές υποβοηθούν στην κατάλληλη δόμηση του προγράμματος της αθλητικής προπόνησης, το οποίο στοχεύει αφενός στη βελτίωση συγκεκριμένων φυσιολογικών και ψυχικών χαρακτηριστικών στοιχείων και αφετέρου στην εκμάθηση, αφομοίωση και τελειοποίηση των αθλητικών δεξιοτήτων. Ο βασικός σκοπός της προπόνησης είναι η βελτίωση των φυσικών του ικανοτήτων σε συνδυασμό με τη βελτίωση της τεχνικής και τακτικής, έχοντας ως βασική επιδίωξη την μεγιστοποίηση της απόδοσης και την επίτευξη της μέγιστης αθλητικής επίδοσης σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2020
ISBN 9789925575732
Σελίδες 716
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη