Συντονισμός η νέα ποδοσφαιρική προπόνηση

Συντονισμός η νέα ποδοσφαιρική προπόνηση

Ασκήσεις και παιχνίδια για την προπόνηση παιδιών και νέων

H. Buschmann, J. Buschmann, K. Pabst

13,50

Η εξάσκηση του Συντονισμού, η πολύπλευρη εξάσκηση δηλαδή με τα χέρια, τα πόδια, τον κορμό και με διάφορα αντικείμενα και όργανα, αποτελεί το θεμέλιο μιας βασικής εκπαίδευσης.

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Η εξάσκηση του Συντονισμού, η πολύπλευρη εξάσκηση δηλαδή με τα χέρια, τα πόδια, τον κορμό και με διάφορα αντικείμενα και όργανα, αποτελεί το θεμέλιο μιας βασικής εκπαίδευσης.

Στόχος της εξάσκησης στο συντονισμό είναι η ενεργοποίηση όσο των δυνατών λιγότερων μυών, με τη μικρότερη δυνατή ένταση ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, σε μια κίνηση.

Το μοντέρνο ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από τον τέλειο χειρισμό μπάλας και σώματος σε ταχύτατο ρυθμό. Κατά συνέπεια, η προπόνηση της κινητικής επιδεξιότητας και της δεξιοτεχνίας με την μπάλα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία.

Μόνο όποιος έχει θεμελιώσει από νωρίς τις αντίστοιχες βάσεις στο συντονισμό, μπορεί να αποδώσει αργότερα σε υψηλό επίπεδο. Στόχος λοιπόν είναι να χειρίζεται ο παίκτης το σώμα του και την μπάλα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να αντιδράσει ιδανικά, στις διάφορες καταστάσεις. Με διαχωρισμό σε σημεία έμφασης της τεχνικής (πάσες, ντρίπλες, προσποιήσεις, σουτ, επαφές με τη μπάλα) και της τακτικής (επιθετική και αμυντική συμπεριφορά), περιγράφονται πολλές ασκήσεις και παιχνίδια συντονισμού, με εφαρμογή στην πράξη. Στο επίκεντρο φυσικά βρίσκεται ο χειρισμός της μπάλας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2014
Μετάφραση Νικίας Τώνης
ISBN 978-960-278-179-1
Σελίδες 112
Εξώφυλλο Μαλακό
Βάρος 150g
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη