Σύγχρονη προπονητική στις αναπτυξιακές ηλικίες

Σύγχρονη προπονητική στις αναπτυξιακές ηλικίες

Ιερεμίας Ε. Σιμάτος

45,00

Κάθε γυμναστής θα βρει, στο σύγγραμμα αυτό, ένα σαφές, λογικά δομημένο λειτουργικό πλαίσιο δράσεων / ενεργειών σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές πλεύσης για την κατάρτιση θεμελιωδών προπονητικών προγραμμάτων για παιδιά προεφηβικής ηλικίας.

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Με δεδομένο ότι η απόκτηση της γνώσης είναι ένα αδιάκοπο, προσωπικό ταξίδι συνεχούς αναζήτησης, για την πρόοδο και εξέλιξη της προπονητικής στις αναπτυξιακές ηλικίες είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μια κοινή αφετηρία τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης για όλους τους προπονητές. Κάθε συνάδελφος θα βρει, στο σύγγραμμα αυτό, ένα σαφές, λογικά δομημένο λειτουργικό πλαίσιο δράσεων / ενεργειών σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές πλεύσης για την κατάρτιση θεμελιωδών προπονητικών προγραμμάτων για παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Δίνονται τεκμηριωμένες απαντήσεις σε αρκετά αμφισβητούμενα θέματα μέσω της σύνοψης θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων. Καταβλήθηκε προσπάθεια η διασκορπισμένη γνώση στη διεθνή βιβλιογραφία να συστηματοποιηθεί με σαφήνεια, απλότητα και ταξινόμηση ειδικών προπονητικών στόχων, προκειμένου να γίνει προσιτή στον κάθε Έλληνα συνάδελφο με πρακτικές εφαρμογές και συγκεκριμένα κριτήρια αθλητικής απόδοσης που προτείνονται για κάθε ηλικία.

Το παρόν σύγγραμμα ανήκει στον κάθε ανώνυμο γυμναστή–προπονητή, με παιδαγωγικό προσανατολισμό και δημιουργικές ικανότητες, που αρχικά οφείλει να εμπνεύσει και να μετουσιώσει σε πράξη την αγάπη του μικρού παιδιού για την άθληση. Σ΄ ένα επόμενο στάδιο, μεθοδικά, πρέπει να αξιολογήσει, να σταθμίσει και να διαγνώσει τις δυνατότητες / αθλητικές ικανότητες κάθε νεαρού αθλητή, προκειμένου να τον κατευθύνει αργότερα στο ανάλογο άθλημα με αυξημένες πιθανότητες διάκρισης. Κάθε προπονητής οφείλει να μοχθεί αδιάκοπα προσφέροντας τέτοια κίνητρα στα φυσιολογικά και ψυχικά αποθέματα του νεαρού αθλητή, ώστε να διασφαλιστεί:

● η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρονικά αθλητική του σταδιοδρομία
● η διατήρηση του ενθουσιασμού του
● η καθημερινή πάλη να γίνεται “μαχητής” και να βελτιώνει τον εαυτό του
● η διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Βασισμένο στις νεώτερες επιστημονικές εξελίξεις και προοπτικές, με κριτική χρήση των πρόσφατων τεκμηριωμένων επιστημονικών αποδείξεων (evidence-based practice) της διεθνούς βιβλιογραφίας. Απαραίτητο σε κάθε επιστήμονα προπονητή (ανεξαιρέτως αθλήματος) και επαγγελματία υγείας εφαρμοσμένης κατεύθυνσης (διαιτολόγους, αθλητίατρους), όσο και για την αρτιότερη εκπαίδευση προπτυχιακών / μεταπτυχιακών φοιτητών.

Το περιεχόμενο του συγγράμματος καλύπτει με τεκμηριωμένη επιστημονική ενημέρωση και λεπτομέρεια ένα ευρύ φάσμα εξειδι-κευμένων θεματικών ενοτήτων, όπως:
– Στοιχεία αναπτυξιακής παιδιατρικής και βασικές γνώσεις αναπτυξιακής βιολογίας
– Βάσεις αθλητικής ανάπτυξης, κινητικός έλεγχος και πλήρης αθλητική αξιολόγηση στις αναπτυξιακές ηλικίες
– Μεθοδολογία προπόνησης για την ανάπτυξη της δύναμης και ισχύος για όλα τα αθλήματα
– Eιδικά θέματα εφηβικής αθλητιατρικής παθολογίας
– Θεμελιώδεις γνώσεις / σύγχρονες τάσεις στην εφαρμοσμένη διατροφή αθλητών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2018
ISBN 978-618-00-0338-2
Σελίδες 660
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη