Σύγχρονες πολεμικές τέχνες και δρόμοι

Σύγχρονες πολεμικές τέχνες και δρόμοι

Οι πολεμικές τέχνες και οι δρόμοι της Ιαπωνίας

Ντον Φ. Ντρέγκερ

17,00

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του τρίτομου έργου του Ντον Ντρέγκερ για τις πολεμικές παραδόσεις της Ιαπωνίας.

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του τρίτομου έργου του Ντον Ντρέγκερ για τις πολεμικές παραδόσεις της Ιαπωνίας. Σε αυτόν τον τρίτο (και μεγαλύτερο) τόμο, ο Ντρέγκερ εξετάζει με την επιστημονική και ταυτόχρονα πρακτική ματιά που τον διακρίνει τις σύγχρονες τέχνες και δρόμους που έχουν φτάσει ως τις μέρες μας (Τζούντο, Καράτε, Κέντο κ.λπ.).

Μεγαλύτερο και πιο χορταστικό από τα άλλα δύο μέρη της τριλογίας, το “Σύγχρονες Πολεμικές Τέχνες και Δρόμοι” θα φανεί ακόμα πιο ελκυστικό από τους προηγούμενους τόμους, αφού οι τέχνες στις οποίες αναφέρεται είναι τέχνες πολύ πιο οικείες στους περισσότερους εξ ημών και άρα τα σχόλια του Ντρέγκερ μας αφορούν με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο. Βεβαίως από τις σελίδες του βιβλίου δεν απουσιάζουν οι αναφορές στις κορίου, τις κλασσικές σχολές, όμως οι αναφορές αυτές δεν είναι παρά ψήγματα. Το Τζούντο, το Καράτε, το Κέντο, το Ιάιντο, το Αϊκίντο -αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και είναι βέβαιο ότι κανένας ασκούμενος στις τέχνες αυτές δε θα μείνει παραπονεμένος.

«Μια έρευνα γύρω από τη μαχητική κουλτούρα της Ιαπωνίας, μας φέρνει αντιμέτωπους με μια πολύ σημαντική διάσταση της ιστορίας του έθνους αυτού. Και το να δηλώσουμε ότι πολλά έχουν ακόμα να λεχθούν για τη διάσταση αυτή, μια διάσταση που θεωρούν δεδομένη τόσο οι Ιάπωνες, όσο και οι Δυτικοί ιστορικοί, είναι απλώς παραβίαση ανοικτών θυρών. Η μαχητική δραστηριότητα έχει κάνει διακριτά και ουσιαστικά σημάδια στην ιαπωνική κοινωνία και, αν δεν εξετάσει σοβαρά όλες τις διαστάσεις του, ελάχιστα γνωστού, αυτού πεδίου του ιαπωνικού ήθους, ο μελετητής δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως μια σειρά από σημαντικά φαινόμενα της ιστορίας της Ιαπωνίας.»

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αλκίμαχον
Έτος Έκδοσης 2008
Μετάφραση Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Σελίδες 190
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη