Κλασσικοί πολεμικοί δρόμοι

Κλασσικοί πολεμικοί δρόμοι

Οι πολεμικές τέχνες και δρόμοι της Ιαπωνίας

Ντον Φ. Ντρέγκερ

17,00

Ο δεύτερος τόμος της τριλογίας Πολεμικές Τέχνες και Δρόμοι της Ιαπωνίας, του οπλολόγου Ντον Φ. Ντρέγκερ.

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Ο δεύτερος τόμος της τριλογίας Πολεμικές Τέχνες και Δρόμοι της Ιαπωνίας, του οπλολόγου Ντον Φ. Ντρέγκερ. Μετά τον πρώτο τόμο και την παρουσίαση της Κλασσικής Εποχής, εδώ ο Ντρέγκερ παρουσιάζει την περίοδο 1603-1868, και τον μετασχηματισμό των τεχνών του πολέμου σε τέχνες εξερεύνησης και τελειοποίησης του εαυτού. Πλούσια εικονογράφηση από ιστορικά ντοκουμέντα και από σύγχρονους εκφραστές των κλασσικών πολεμικών δρόμων.

Οι δυτικοί άνθρωποι πραγματικά εκπλήσσονται όταν βλέπουν τις ιαπωνικές μαχητικές μεθόδους να αναφέρονται ως “τέχνες”, να εννοούνται δηλαδή συνολικά ως μια από τις “άμορφες εκφράσεις” της ιαπωνικής ψυχής, εκφράσεις δηλαδή του “εσώτερου ανθρώπου”. Η διάσταση αυτή των μεθόδων μάχης δεν είναι άμεσα διακριτή σε κάποιον ανεξοικείωτο με τον ιαπωνικό πολιτισμό, εκτός αν πρόκειται για κάποιον που αρκείται στη θεώρηση των μεθόδων αυτών ως έξυπνων πράξεων που συνιστούν μια “τέχνη” καθαρά σωματικής φύσης. Μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη περιμένει τον Δυτικό όταν αυτός ανακαλύπτει την “άτεχνη τέχνη”, αυτή που υπερβαίνει κατά πολύ την απλή σωματική ικανότητα και που είναι εμφανής στους μεγάλους δασκάλους των μαχητικών μεθόδων.

Τα κλασικά μπούντο, ή “πολεμικοί δρόμοι” δεν είναι συστήματα μάχης όπως οι προκάτοχοί τους, τα μπουτζούτσου, οι “πολεμικές τέχνες”, ούτε αθλήματα όπως τα σύγχρονα Τζούντο, Κέντο και Καράτε. Είναι κατ’ αρχάς συστήματα πνευματικής πειθαρχίας, με βασικό τους στόχο την αυτοσυνείδηση, σύμφωνα με την παράδοση του Βουδισμού Ζεν, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω μιας εξαιρετικά σκληρής πνευματικής και σωματικής εξάσκησης. Ο συγγραφέας περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις μεθόδους διαφόρων τέτοιων “πολεμικών δρόμων”, κάποιων ενόπλων και κάποιων άλλων αόπλων.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αλκίμαχον
Έτος Έκδοσης 2005
Μετάφραση Γρηγόρης Μηλιαρέσης
ISBN 960-6623-08-4
Σελίδες 134
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη