Ρυθμική γυμναστική

Ρυθμική γυμναστική

Σχοινάκι, στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα

Nadejda Jastrjembskaia, Yuri Titov

26,60

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , Ετικέτα:
Product ID: 16720

Περίληψη

Η δεύτερη ελληνική έκδοση του βιβλίου της «Ρυθμικής Γυμναστικής» περιλαμβάνει ανανεωμένο φωτογραφικό υλικό με πολλές παρεμβάσεις στα σκίτσα, ενώ είναι ανανεωμένο και το κεφάλαιο που αφορά στη χορογραφική δομή των συνθέσεων. Αναφέρεται στα πέντε όργανα της ΡΓ (σχοινάκι, στεφάνι, μπάλα, κορύνες και κορδέλα), ενώ το περιεχόμενό του έχει προσαρμοστεί στις καινούριες αγωνιστικές απαιτήσεις του αθλήματος σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα Βαθμολογίας για τον καινούριο αγωνιστικό κύκλο.

Σκοπός του βιβλίου είναι η εξοικείωση του αναγνώστη με το άθλημα μέσα από την ανάλυση εξειδικευμένων τεχνικών των ασκήσεων, σύγχρονων προσεγγίσεων για τη διαχείριση της προπόνησης και εξειδικευμένων τύπων προπόνησης για τους αγώνες.

Το πρώτο μέρος (κεφάλαια 1 έως 4) καλύπτει την τεχνική του αθλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται οι κινήσεις του σώματος και ο χειρισμός των οργάνων.

Στο δεύτερο μέρος (κεφάλαια 5 έως 9) αναλύεται η αθλητική προπόνηση και περιλαμβάνονται το fitness, οι προπονητικές μονάδες, τα προπονητικά πλάνα και η χορογραφική-χορευτική προετοιμασία.

Το τρίτο μέρος (κεφάλαια 10 και 11) αναφέρεται στους αγώνες της ΡΓ και δίνονται τα στοιχεία της καλλιτεχνικής έκφρασης, η προετοιμασία για τους αγώνες και οι συνιστώσες της επιτυχημένης απόδοσης.

Το βιβλίο περιέχει όλα όσα χρειάζεται μια εκπαιδευτικός – προπονήτρια για να διδάξει σωστά και με ασφάλεια το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής. Μια πραγματικά επιστημονική προσέγγιση στο σύνολό της, χρήσιμη τόσο σε φοιτητές όσο και σε καθηγητές φυσικής αγωγής. Μόλις το διαβάσετε θα συνειδητοποιήσετε πόσο θεαματικός είναι ο δρόμος προς την πραγματική εξερεύνηση της ρυθμικής. Ακολουθώντας τις συνταγές που αναφέρονται και δημιουργώντας καινούριες, μπορείτε να «δαμάσετε» και να κυριαρχήσετε στις κομψές και συνάμα αθλητικές κινήσεις της. «Είναι ένα πραγματικό αστάρι χρήσιμο στις προπονήτριες».

• Η Ευγενία Γιαννιτσοπούλου διδάσκει ρυθμική γυμναστική ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. Η Βασιλική Ζήση είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις University Studio Press
Έτος Έκδοσης 2019
Επιμέλεια Ε. Γιαννιτσοπούλου, Β. Ζήση
Μετάφραση Ε. Γιαννιτσοπούλου, Β. Ζήση
ISBN 978-960-12-2411-4
Σελίδες 284
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 × 29 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη