Ψυχολογική προετοιμασία στο μπάσκετ

Ψυχολογική προετοιμασία στο μπάσκετ

Γιάννης Θεοδωράκης, Μάριος Γούδας, Στέφανος Πέρκος

9,45

Στα τέσσερα κεφάλαια του βιβλίου αναπτύσσεται η μεθοδολογία και προτείνονται ασκήσεις για την προπόνηση.

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Η ψυχολογία του αθλητή επηρεάζει την απόδοση του στο μπάσκετ. Παρόλο που όλοι συμφωνούν με τη διατύπωση αυτή, λίγοι δοκιμάζουν να εξασκήσουν συστηματικά αυτό τον τομέα στην προπόνηση κυρίως διότι δεν υπάρχει ένας σχετικός πρακτικός οδηγός. Αυτό το κενό καλύπτει αυτό το βιβλίο. Η ανάπτυξη των ψυχολογικών δεξιοτήτων πρέπει να γίνεται στο γήπεδο, την ώρα της προπόνησης, με κατάλληλες ασκήσεις με μπάλα.

Στα τέσσερα κεφάλαια του βιβλίου αναπτύσσεται η μεθοδολογία και προτείνονται ασκήσεις για την προπόνηση οι οποίες βοηθούν τους αθλητές:

  • Να δουλεύουν πιο συστηματικά, πιο οργανωμένα και πιο στοχευμένα.
  • Να είναι πιο προσηλωμένοι στην προπόνηση και να μαθαίνουν αποτελεσματικότερα.
  • Να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους.
  • Να δώσουν ποικιλία και «βάθος» στην προπόνηση μέσω της νοερής εξάσκησης.
  • Να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι στον αγώνα και στην προπόνηση.

Για όλες αυτές τις δεξιότητες υπάρχουν πλήθος παραδειγμάτων, φύλλα εργασίας και οδηγίες για το πως μπορούν να καλλιεργηθούν στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Με αυτές τις ασκήσεις οι προπονητές και οι αθλητές μπορούν να κάνουν την προπόνηση πιο ενδιαφέρουσα αλλά και πιο αποδοτική και κυρίως να αναπτύξουν ψυχολογικές δεξιότητες που βοηθούν στην αύξηση της απόδοσης στον αγώνα.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2004
ISBN 960-8183-45-6
Σελίδες 96
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη