Προπονώντας παιδιά

Προπονώντας παιδιά

Ασκήσεις για τμήματα Κ6 έως Κ14

Βασίλης Παπαδάκης

24,50

19,0029,50

Επιλέξτε από το πεδίο Τύπος βιβλίου αν θέλετε να αγοράσετε το έντυπο βιβλίο, το ebook ή και τα 2 μαζί. Για να διαβάσετε το ebook πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή BOOKS FOR SPORTS από το Google Play Store ή το Apple App Store. Λεπτομέρειες και links θα βρείτε εδώ.

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το βιβλίο «Προπονώντας παιδιά» είναι μια πρόταση για όσους ασχολούνται με τις αναπτυξιακές ηλικίες, προτείνοντας ασκήσεις για να δημιουργηθεί ένας τρόπος σκέψης και εφαρμογής, που θα βασίζεται στην επικοινωνία, στην αντίληψη και στη λήψη απόφασης, από τους ίδιους τους μικρούς ποδοσφαιριστές, μέσα από την αξιοποίηση των εμπειριών τους στην προπόνηση και τα παιχνίδια. Περιέχει ενδεικτικό ασκησιολόγιο από Κ6 έως και Κ14, με ασκήσεις που έχουν δράση, ρεαλισμό, στόχους και κίνητρο, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των ηλικιών, τα πεδία εκπαίδευσης και τις κατευθύνσεις του μακροχρόνιου προγραμματισμού.

Ο δεκάλογος της ανάπτυξης του μικρού ποδοσφαιριστή που προτείνει το «Προπονώντας παιδιά» θα πρέπει να βασίζεται:

  1. Στο εισαγωγικό στάδιο, στην ελευθερία κινήσεων και δράσεων μέσα από ποικίλα ερεθίσματα.
  2. Στη δημιουργία συνθηκών αλάνας, ασκήσεων με κάθε είδους εμπόδια και αναγκαστικές διαφορετικές κινήσεις, όχι κατ’ ανάγκη ποδοσφαιρικές, για να βοηθήσουμε τη γενικότερη συναρμογή των παιδιών, μέχρι και την ηλικία Κ10.
  3. Στο 1vs1, ως κύριο στοιχείο εκπαίδευσης ατομικής τακτικής.
  4. Στην ατομική-έξτρα προπόνηση στο σπίτι ή δυνατόν σε ελεύθερη μορφή.
  5. Στην εναλλαγή των θέσεων στην προπόνηση και τα παιχνίδια μέχρι τα Κ12.
  6. Στη σημασία της βιολογικής ηλικίας, ώστε τα παιδιά, όταν μπορούν, να ανταγωνίζονται μεγαλύτερα παιδιά.
  7. Στη λήψη αποφάσεων από τα ίδια τα παιδιά, οπότε το ασκησιολόγιο σε οργανωμένες ακαδημίες θα πρέπει να φροντίζει γι’ αυτό.
  8. Στο παιχνίδι 4vs4 ως βάση εκπαίδευσης και προπόνησης.
  9. Στην ατομική-έξτρα προπόνηση πλέον της ομάδας-ακαδημίας, στις ηλικίες από Κ14 και άνω.
  10. Στα «Μαθήματα Ζωής» που μπορεί το ποδόσφαιρο ως ομαδικό άθλημα να δώσει, σε όλη αυτή τη διαδρομή από την ηλικία των 4 ετών μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, δηλαδή για μια ζωή!

Το βιβλίο φιλοδοξεί να δώσει ερεθίσματα σκέψης σε κάθε προπονητή, γιατί είναι σημαντικό ο καθένας μας να βαδίζει σε έναν δημιουργικό δρόμο, εξελίσσοντας τον εαυτό του, τους αθλητές του και το ποδόσφαιρο.

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες πρέπει να μοιράζονται!

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Sportbook
Έτος Έκδοσης 2020
ISBN 978-618-5316-67-9
Σελίδες 248
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη