Παιδαγωγικές περιπτώσεις στη φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό νέων

Παιδαγωγικές περιπτώσεις στη φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό νέων

Kathleen Armour

30,00

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

Το βιβλίο Παιδαγωγικές Περιπτώσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό Νέων είναι ένα εντελώς νέο είδος εγχειριδίου για φοιτητές/τριες και επαγγελματίες που εργάζονται στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό νέων. Το βιβλίο αποτελείται από είκοσι αναλυτικά περιγραφόμενες περιπτώσεις μεμονωμένων νεαρών μαθητών/τριών, η καθεμία από τις οποίες έχει επιμεληθεί από μια ομάδα συγγραφέων με ποικίλες γνώσεις από όλο το φάσμα των επιστημών του αθλητισμού, της άσκησης και της κίνησης.

Αυτές οι περιπτώσεις συγκεντρώνουν γνώσεις από επιμέρους τομείς και κλάδους σε μία νέα μορφή διεπιστημονικής γνώσης που έρχεται για να ενημερώσει σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στη διδασκαλία της φυσικής αγωγής και την προπόνηση σε περιβάλλοντα νεανικού αθλητισμού.

Στο επίκεντρο κάθε περίπτωσης βρίσκεται ένα μεμονωμένο νεαρό άτομο, συγκεκριμένης ηλικίας και φύλου, με συγκεκριμένα σωματικά, κοινωνικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Αντλώντας στοιχεία από την τρέχουσα έρευνα, τη θεωρία και εμπειρικά δεδομένα από το δικό του εξειδικευμένο επιστημονικό πεδίο, o κάθε συγγραφέας του εκάστοτε κεφαλαίου προσδιορίζει τους βασικούς παράγοντες που θεωρεί ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν επιχειρείται η διδασκαλία ή η προπόνηση των νεαρών ατόμων που περιγράφονται.

Όλοι οι διακριτοί άξονες της διεπιστημονικής γνώσης συγκεντρώνονται στο τέλος κάθε κεφαλαίου και συνδέονται με την τρέχουσα έρευνα στον τομέα της αθλητικής παιδαγωγικής για να τονιστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η ένταξή τους στον σχεδιασμό και την αξιολόγηση διδακτικών ή προπονητικών συνεδριών.

Κανένα άλλο βιβλίο δεν προσφέρει ένα τόσο πλούσιο, ζωντανό και προκλητικό σύνολο παιδαγωγικών εργαλείων για την κατανόηση και τη διδασκαλία παιδιών και νέων ατόμων στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Πρόκειται για ένα απαραίτητο διδακτικό εγχειρίδιο για κάθε φοιτητή/ τρια που σπουδάζει φυσική αγωγή, προπονητική, κινησιολογία, ανθρώπινη κίνηση ή αθλητικές επιστήμες.

Η Kathleen Armour είναι καθηγήτρια και επικεφαλής της Σχολής Αθλητισμού Άσκησης και Αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το κύριο ερευνη- τικό της ενδιαφέρον είναι η δια βίου επαγγελματική μάθηση για εκπαιδευτικούς και προπονητές και ο αντίκτυπός της στη μάθηση των νέων στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Συμμετρία
Έτος Έκδοσης 2023
Μετάφραση Ασπασία Δανιά
ISBN 978-960-266-531-22023
Σελίδες 328
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη