Ο coach

Πώς το τένις μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, ακόμα και αν δεν ξέρεις τένις

Patrick Mouratoglou

11,97

Άμεσα διαθέσιμο

Περίληψη

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ SERENA WILLIAMS

Ένας άνθρωπος ξεπερνά τον εαυτό του και όλα τα εμπόδια για να νικήσει ο ίδιος και να δημιουργήσει νικητές!

Ο Coach είναι η εξαιρετικά συγκινητική και εμπνευσμένη ιστορία του διάσημου προπονητή τένις Patrick Mouratoglou.
Ο ίδιος υπέφερε πολύ κατά τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βιώνοντας κρίσεις άγχους κάθε βράδυ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Ήμουν καχεκτικός και πολύ συνεσταλμένος, η ντροπή με είχε παραλύσει επειδή δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καλά».

Πλέον ο Patrick Mouratoglou είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές τένις στον κόσμο, υπεύθυνος για την απογείωση της καριέρας της Serena Williams, και η ιστορία του αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα αντοχής απέναντι σε όλων των ειδών τις αντιξοότητες.

Χρησιμοποιώντας αυτοβιογραφικά στοιχεία από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε το βιβλίο, ο Mouratoglou συνθέτει ένα γοητευτικό αφήγημα για τον χώρο του τένις, αλλά κυρίως για το πείσμα, τη δουλειά και τη δημιουργικότητα που επιστράτευσε, προκειμένου να ξεπεράσει πολλά εμπόδια μέχρι να νικήσει.

Δεν παραλείπει επίσης να αναφερθεί στο πώς έμαθε να εμπνέει, να ενθαρρύνει και να βοηθά ταλαντούχους αθλητές να φτάσουν στην καλύτερή τους επίδοση, να παραμένουν στην κορυφή και παράλληλα να απολαμβάνουν το άθλημα.

Όταν ξεκινήσετε το ταξίδι της περιπέτειας, θα χρειαστείτε φιλοδοξία αλλά και αποδέσμευση από οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί.
Σε κάθε καινούρια συνεργασία, θα πρέπει να ξεκινάτε από το μηδέν.
Με υγιή δόση αυτοπεποίθησης που θα σας βοηθήσει να επιβληθείτε στο άτομο με το οποίο συνεργάζεστε.
Αγάπη και ενσυναίσθηση, έτσι ώστε να μπορείτε να αφουγκράζεστε προσεκτικά και καλοπροαίρετα.
[…]

Επιθυμία κατάρτισης ενός σχεδίου δράσης και πειθαρχία για να το εφαρμόζετε πιστά, καθώς και επιμονή και αισιοδοξία για να ακολουθείτε τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα και σε πολύ δύσκολες προκλήσεις.

Ιδιαίτερα προσεκτική χάραξη στρατηγικής.
Δημιουργικότητα για να διαπραγματευτείτε μια διαδρομή εκτός της πεπατημένης.

Υπομονή για να αποδεχτείτε την έκταση του δρόμου και ανυπομονησία για να επιβάλετε στον εαυτό σας τη διαρκή ανάγκη να προχωράτε μπροστά.
[…]

Εμπειρία για να μην πέσετε στα βράχια.
Αυτά θα πρέπει να είναι τα εφόδια ενός προπονητή.

Αυτή είναι η ζωή, ο αγώνας, το ταξίδι του coach.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Διόπτρα
Έτος Έκδοσης 2022
Μετάφραση Παρασκευή Παπαδοπούλου
ISBN 978-960-653-644-1
Σελίδες 248
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη