Μυϊκή ενδυνάμωση με τροχαλίες και μηχανήματα στο γυμναστήριο

Μυϊκή ενδυνάμωση με τροχαλίες και μηχανήματα στο γυμναστήριο

Ειδικές ασκήσεις για Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Χειροσφαίριση, Τέννις, Στίβος κ.α.

Jürgen Buchbauer

14,50

Άμεσα διαθέσιμο

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι δυνατότητες που παρέχονται για την εξειδικευμένη μυϊκή ενδυνάμωση με χρήση τροχαλιών μηχανημάτων δύναμης και αλτήρων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προπόνηση με τροχαλίες γιατί μέσω αυτής είναι εφικτή η προσομοίωση της τεχνικής πολλών αθλημάτων με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ειδικής δύναμης. Το εγχειρίδιο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος αναλύονται στοιχεία της προπονητικής και της βιοκινητικής και παρουσιάζεται η θεωρία των τροχαλιών μέσω της οποίας αποσαφηνίζεται η διαφορά της λειτουργίας τους σε σχέση με τα μηχανήματα δύναμης. Δίνονται επίσης ενδεικτικά προγράμματα ανάπτυξης της δύναμης και της αντοχής λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία των ασκουμένων. Τα επόμενα τρία μέρη αφορούν στην πράξη. Στο πρακτικό μέρος στο πρώτο κεφάλαιο αναλύονται βασικές ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες με τη χρήση τροχαλιών μηχανημάτων δύναμης και αλτήρων και δίνονται οι αντίστοιχες διατατικές ασκήσεις. Το δεύτερο κεφάλαιο περιλαμβάνει ασκήσεις για αστάθειες και τραυματισμούς αρθρώσεων ενώ στο τρίτο παρουσιάζονται ειδικές ασκήσεις για μια σειρά αθλημάτων η τεχνική των οποίων είναι εφικτή να προσομοιωθεί στις τροχαλίες. Τέτοια αθλήματα είναι οι ρίψεις στο στίβo η κολύμβηση το τένις η χειροσφαίριση κ.ά. Το βιβλίο απευθύνεται σε προπονητές καθηγητές φυσικής αγωγής φυσιοθεραπευτές αθλητές ελεύθερα αθλούμενους και σε όλους εκείνους που εργάζονται ως προπονητές μυϊκής ενδυνάμωσης σε γυμναστήρια

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος Έκδοσης 2005
Μετάφραση Αντώνης Χριστόδουλος
ISBN 960-278-136-Χ
Σελίδες 258
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη