Κλινικές επικοινωνιακές δεξιότητες για επαγγελματίες υγείας

Κλινικές επικοινωνιακές δεξιότητες για επαγγελματίες υγείας

Lorraine M Noble, Margaret Lloyd, Robert Bor

20,00

Άμεσα διαθέσιμο
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 31674

Περίληψη

Το βιβλίο Κλινικές Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Επαγγελματίες Υγείας είναι ένας ουσιαστικός οδηγός για τις βασικές δεξιότητες για αποτελεσματική επικοινωνία, με επίκεντρο τον ασθενή. Στα είκοσι χρόνια από την πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου, η διδασκαλία αυτών των δεξιοτήτων έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί. Οι σημερινοί επαγγελματίες υγείας εκτιμούν πλήρως τη σημασία της επιτυχούς και ευαίσθητης επικοινωνίας με τα άτομα που λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και τα κοντινά τους πρόσωπα.

Η σειρά των κεφαλαίων αντικατοπτρίζει αυτή την εξέλιξη, από τις βασικές δεξιότητες έως εκείνες που απαιτούνται για την αποτελεσματική και συμπονετική ανταπόκριση σε δύσκολες καταστάσεις. Το κείμενο περιλαμβάνει παραδείγματα περιπτώσεων, οδηγίες και ευκαιρίες για να ενθαρρύνει τον αναγνώστη να προβληματιστεί και να σκεφτεί.

Τα περιεχόμενα από το εξωφύλλου του βιβλίου:

  • Τα θεμελιώδη στοιχεία της κλινικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων για την αποτελεσματική συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών,
  • Τη συζήτηση ευαίσθητων θεμάτων και την ενημέρωση κακών ειδήσεων.
  • Κοινή λήψη αποφάσεων, που αντικατοπτρίζει τις γρήγορες αλλαγές στις προσδοκίες της περίθαλψης και των δεξιοτήτων για την υποστήριξη των ασθενών στη λήψη αποφάσεων που είναι σωστές για αυτούς.
  • Επικοινωνία με την οικογένεια του ασθενούς, τα παιδιά και τους νέους, ασθενείς από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, επικοινωνία μέσω διερμηνέα και επικοινωνία με ασθενείς με προβλήματα ακοής.
  • Ποικιλομορφία στην επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένων παραδειγμάτων επικοινωνίας με ασθενείς που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, τρανς ασθενείς και ηλικιωμένους ενήλικες ασθενείς.
  • Επικοινωνία για το λάθος, τονίζοντας τη σημασία του να είναι οι επαγγελματίες υγείας ειλικρινείς απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Κωνσταντάρας
Έτος Έκδοσης 2022
Επιμέλεια Ελένη Β. Καπρέλη
ISBN 9789606080647
Σελίδες 252
Εξώφυλλο Μαλακό

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ AΓΓΛΙΚΗΣ ΈΚΔΟΣ ΗΣ  VII
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ
  I X
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1
MARGARET LLOYDROBERT BORLORRAINE NOBLE
2.
  ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ 13
MARGARET LLOYDROBERT BORLORRAINE NOBLE
3.
  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 39
MARGARET LLOYDROBERT BORLORRAINE NOBLE
4.
  ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ 71
ROBERT BORMARGARET LLOYDLORRAINE NOBLE
5.
  ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 87
LORRAINE NOBLEMARGARET LLOYDROBERT BOR
6.
  ΚΟΙΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 103
LORRAINE NOBLE
7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη