Κινέζικες πολεμικές τέχνες

Κινέζικες πολεμικές τέχνες

Ρόμπερτ Γ. Σμιθ

13,60

Σε αυτό το βιβλίο που ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα γύρω από την πολεμική τέχνη που είναι γνωστή στη Δύση ως Κουνγκ Φου, ο Ρόμπερτ Σμιθ σκιαγραφεί τις Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες (Τσ’ουάν Σου) ως μία τέχνη η οποία “συνδυάζει τη σκληρότητα ενός τοίχου και την απαλότητα των φτερών μιας πεταλούδας”.

Αποστολή σε 2-7 ημέρες

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

“Πριν από δέκα χρόνια έζησα στην Ταϊβάν και ταξίδεψα σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία όπου, κατά το διάστημα που βρισκόμουν εκτός υπηρεσίας, αφοσιώθηκα στη μελέτη των Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών (Τσ’ουάν Σου). Έχυσα πολύ ιδρώτα και έκανα έρευνα. Επέστρεψα φορτωμένος με ταινίες των 16 χιλ., χιλιάδες φωτογραφίες, αμέτρητες σελίδες μεταφράσεων, εκατοντάδες βιβλία και πάμπολλα τετράδια με σημειώσεις που κράτησα κατά τη διάρκεια της καθημερινής μου εξάσκησης.
Η προσπάθεια να κάνω τούτη την άμορφη μάζα κατανοητή μου πήρε σχεδόν μία δεκαετία και είχε ως αποτέλεσμα έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων. Το συγκεκριμένο βιβλίο επιχειρεί να ρίξει φως τόσο στους ανθρώπους όσο και στα συστήματα που συνάντησα. Χωρίς καμία μεταφυσική διάσταση, αποτελεί μια νηφάλια περιγραφή της προσπάθειας ενός παρείσακτου να μάθει μία τέχνη που συνδυάζει τη σκληρότητα ενός τοίχου με την απαλότητα των φτερών μιας πεταλούδας.” (Ρόμπερτ Γ. Σμιθ)
Σε αυτό το βιβλίο που ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα γύρω από την πολεμική τέχνη που είναι γνωστή στη Δύση ως Κουνγκ Φου, ο Ρόμπερτ Σμιθ σκιαγραφεί τις Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες (Τσ’ουάν Σου) ως μία τέχνη η οποία “συνδυάζει τη σκληρότητα ενός τοίχου και την απαλότητα των φτερών μιας πεταλούδας”. Οι γλαφυρές, προσγειωμένες περιγραφές του μας μεταφέρουν τόσο την πειθαρχία όσο και τη βαθύτερη γνώση που απέκτησε μετά από δέκα χρόνια ταξιδιών και μελέτης στην Ασία.
Ο Σμιθ περιγράφει τη μαθητεία του με τον Δάσκαλο του Τάι Τσι Τσουάν, Τσενγκ Μαν-τσ’ινγκ και συνδέει το Τσ’ουάν Σου με τα “μαλακά” στοιχεία και την εσωτερική δύναμη του δημοφιλούς συστήματος. Αυτή η διαφωτιστική προσωπική αφήγηση γύρω από την παράδοση των Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών συμπληρώνεται από πενήντα ασπρόμαυρες κατατοπιστικές φωτογραφίες.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αλκίμαχον
Έτος Έκδοσης 2005
Μετάφραση Σπύρος Κατσιγιάννης
ISBN 960-6623-11-4
Σελίδες 144
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 × 21 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη