Κιούντο

Κιούντο

Η ουσία και η πρακτική της ιαπωνικής τοξοβολίας

Νταν και Τζάκι ΝτεΠρόσπερο, Χιντεχάρου Ονούμα

21,25

Στο “Κιούντο:Η ουσία και η πρακτική της ιαπωνικής τοξοβολίας”, ο Χιντεχάρου Ονούμα και οι Αμερικανοί μαθητές του, Νταν και Τζάκι ΝτεΠρόσπερο, εξηγούν λεπτομερώς τόσο τις πνευματικές, όσο και τις πρακτικές διαστάσεις του Κιούντο.

Αποστολή σε 2-7 ημέρες
Κατηγορίες: , , Ετικέτα:
Product ID: 4635

ΠερίληψηΔείγμα βιβλίου

Το Κιούντο, ο “Δρόμος του Τόξου”, είναι η παλαιότερη από τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας, και εκείνη που είναι πιο κοντά στον “Δρόμο του Πολεμιστή”, το Μπουσίντο. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Εουγκέν Χέριγκελ, παρουσίασε στη Δύση τον κόσμο του Κιούντο με το κλασικό του έργο “Ζεν και η τέχνη της τοξοβολίας”, όμως μέχρι τώρα το Κιούντο δεν είχε παρουσιαστεί από Ιάπωνα δάσκαλο σε κάποια άλλη γλώσσα πλην της ιαπωνικής.
Στο “Κιούντο:Η ουσία και η πρακτική της ιαπωνικής τοξοβολίας”, ο Χιντεχάρου Ονούμα και οι Αμερικανοί μαθητές του, Νταν και Τζάκι ΝτεΠρόσπερο, εξηγούν λεπτομερώς τόσο τις πνευματικές, όσο και τις πρακτικές διαστάσεις του Κιούντο. Γραμμένο τόσο για τους νεοφερμένους, όσο και για τους πιο προχωρημένους στην τέχνη της τοξοβολίας, το βιβλίο παρουσιάζει το θέμα του σε μια απλή και κατανοητή γλώσσα και διαθέτει εκατοντάδες λεπτομερείς εικόνες (σκίτσα και φωτογραφίες), ορισμένες από τις οποίες είναι σπάνιες φωτογραφίες του Δασκάλου Ονούμα, καθώς δείχνει τις θεμελιώδεις τεχνικές και την καθημερινή εξάσκηση αυτής της μορφής του “όρθιου Ζεν”.
Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και τα κεφάλαια για τον εξοπλισμό του Κιούντο και τις οδηγίες για τη δημιουργία ενός χώρου εξάσκησης (κιουντότζο), το “Κιούντο: Η ουσία και η πρακτική της ιαπωνικής τοξοβολίας”, είναι το πιο ολοκληρωμένο έργο που υπάρχει για το θέμα του. Παράλληλα, χάρη στις ειδικές ενότητες σχετικά με την επίλυση προβλημάτων και με τα σίτσου (λάθη), είναι και ένα μοναδικό εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης, ενώ το τελευταίο του μέρος, το σιτεϊμόντο (διάλογος δασκάλου-μαθητή) προσφέρει μια ανεκτίμητη ματιά στη σκέψη και τις διδασκαλίες ενός πραγματικού δασκάλου των πολεμικών τεχνών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Εκδόσεις Αλκίμαχον
Έτος Έκδοσης 2005
Μετάφραση Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
ISBN 960-6623-07-6
Σελίδες 184
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 × 24 εκ.

Περιεχόμενα

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο.

To Sportbook.gr αποτελεί το πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο όσον αφορά την ποδοσφαιρική βιβλιογραφία, καθώς διαθέτει όλες τις νέες κυκλοφορίες τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον διαθέτει επιλογές βιβλίων για όλες τις βαθμίδες προπόνησης είτε αυτή αφορά την εκμάθηση της τεχνικής είτε της τακτικής είτε τέλος της φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από την προπόνηση παιδιών ηλικίας 6 ετών και φτάνοντας μέχρι το επίπεδο ανδρικής ομάδας.

Αθανάσιος Τερζής, καθηγητής φυσικής αγωγής – προπονητής ποδοσφαίρου

Κάθε προπονητής οφείλει να είναι καλά προετοιμασμένος. Με τη βοήθεια του Sportbook.gr μπορείς να βάλεις γερές προπονητικές βάσεις και να μάθεις για κάθε στοιχείο του αθλήματος.

Ιωάννης Τσανικλίδης, προπονητής ποδοσφαίρου

Το Sportbook.gr είναι η πηγή για μας τους προπονητές, από όπου θα αντλήσουμε τις καινούργιες τάσεις πάνω στην προπονητική.

Βαγγέλης Τσιώλης, προπονητής ποδοσφαίρου

Στην ιστοσελίδα Sportbook.gr, o έμπειρος προπονητής ποδοσφαίρου, ο ανερχόμενος συνάδελφος καθηγητής φυσικής αγωγής, ο προπονητής των ακαδημιών άλλα και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των ομάδων ποδοσφαίρου, θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και θα λύσει όλες τις απορίες που έχει σε σχέση με την προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Χρήστος Χρηστούδης, προπονητής ποδοσφαίρου – καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Τηλέφωνο: 2310 629319
Fax: 2310 629319
Email: info@sportbook.gr
Εκδόσεις Sportbook
Ανδρέα Παπανδρέου 172
56626 Συκιές, Θεσσαλονίκη